spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Xiaoxiong geslaagd voor MVV examen! 

donderdag, 9 februari 2012

Xiaoxiong is gisteren geslaagd voor het inburgeringsexamen buitenland. Nu zijn we een heel grote stap dichterbij een MVV visum voor Xiaoxiong. Ik moet nog wat papieren op mijn werk regelen en dan hopelijk kan ik eind volgende week de aanvraagprocedure starten. We zijn gisteren vroeg opgestaan en de moeder van Xiaoxiong is toen hierheen gekomen om op Woutertje te passen. Wij zijn vervolgens rond half negen met de metro naar het treinstation in Shenzhen gegaan en vandaar een trein naar Guangzhou genomen. We hadden een laptop mee, wat studieboeken en mp3-speler met oefenmateriaal. Aangezien het examen pas om half twee op het consulaat was, hebben we eerst rond elf uur wat gegeten en nog wat geoefend in een restaurant in Guangzhou. Om 1 uur nog een grote kop koffie voor Xiaoxiong en toen naar het consulaat.

We mochten eigenlijk niet naar boven, maar in het emailtje van het consulaat stond dat we een kwartier van te voren aanwezig moesten zijn. Dus uiteindelijk toch de receptie van het gebouw weten te overtuigen. Vervolgens naar boven en Xiaoxiong kon gelijk naar binnen door een deur aan de zijkant. Ze kon daar in een apart kamertje zitten. Er was een leeg bureau aanwezig met een headset en een vingerscanner. Eerst werden tien vingerafdrukken genomen en toen ook een foto met een webcam. Vervolgens kreeg Xiaoxiong een instructiepapiertje zodat ze de procedure wist. Dat had ze echter als voorbereiding al gelezen dus ze kon snel aan de slag.

Ik wachtte ondertussen in de wachtruimte van het consulaat en - als het stil was op de gang - kon ik Xiaoxiong in de verte horen praten. Het klonk allemaal goed, dus ik kreeg er steeds meer vertrouwen in. De vragen over de Nederlandse samenleving gingen heel goed (waarschijnlijk 100% score), maar het tweede deel met zinnen nazeggen was erg lastig. Het derder en laatste deel ging gelukkig weer beter. Xiaoxiong zei dat er erg veel ruis op de telefoonlijn zat. Soort gesis de hele tijd, dat ze niet op de DVD en het oefenexamen had gehad. Daardoor kon ze het niet goed horen. Enfin, gelijk na afloop kreeg ze te horen dat ze geslaagd was, maar de exacte score krijgt ze pas over een paar dagen opgestuurd.

We zijn allebei natuurlijk blij dat Xiaoxiong het zo goed gedaan heeft. In drie maanden heeft ze Nederlands geleerd en ze is in een keer geslaagd voor het examen. Nu kunnen we echt genieten van Woutertjes eerste verjaardag!

6 Responses to “Xiaoxiong geslaagd voor MVV examen!” You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

 1. Leo R. Says:

  Beeeeeeter!!

 2. Thijs Says:

  We weten inmiddels ook de score van Xiaoxiong: 100/50/35. Ze heeft een perfecte score op het eerste onderdeel. Op het tweede onderdeel had ze 26 punten nodig (voor een A1) en ze had er 50 (B1 niveau) en op het derde onderdeel had ze wederom de volle score. Ondanks de ruis dus een zeer respectabele score en ze was er ook wel tevreden over :)

 3. Marry en Herman Says:

  Proficiat! Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Wouter en natuurlijk met het behalen van het examen van Xiaoxiong.

 4. Xiaochun fontijne Says:

  Hi proficiat! Ik ben docent Chinees van je moeder Annie. Ik had toen veel van haar gehoord, beetje van alles over haar zoon en schoondochter, en haar kleine kind natuurlijk. Leuke verhalen van een trotse moeder en oma.

  Nu heb ik een vraag: mag ik een keer met Xiaoxiong spreken? want een kennis gaat binnenkort ook examen doen en ze wil iets meer weten over het examen. Is dat mogelijk?

  Via qq is ook handig: 906956737 春姐

  Groeten,Chun

 5. Thijs Says:

  Hoi Xiaochun, dankjewel! Ik heb je QQ nummer aan mn vrouw doorgegeven. Ik denk dat Xiaoxiong wel wat tips voor jouw kennis heeft. We hebben de scores op helanbbs.com vergeleken en Xiaoxiong had een van de hoogste scores!

 6. Quintin Tomopoulos Says:

  I simply needed to appreciate you once again. I do not know what I would have used without those tips discussed by you concerning such area. It absolutely was a very alarming difficulty for me personally, nevertheless encountering the very well-written form you treated the issue took me to leap with gladness. Now i am thankful for this help and thus hope that you realize what an amazing job that you are undertaking instructing men and women with the aid of your blog post. More than likely you haven’t got to know all of us.

Laat een reactie achterspacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China