spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Gelukkig Chinees nieuwjaar :) 

woensdag, 25 januari 2012

Het is inmiddels alweer Chinees nieuwjaar. Het jaar van het konijn is afgelopen en de draak maakt zijn intrede. Ons konijntje Wouter heeft inmiddels ook kennisgemaakt met een kip die mijn schoonouders voor het avondeten hadden gekocht. Ik krijg regelmatig foto’s en filmpjes van Woutertje, en ik kan alles dus wel volgen, maar het is toch heel anders. Hij is alweer zoveel groter geworden! Over anderhalve week ga ik gelukkig alweer naar Shenzhen voor een weekje. Xiaoxiong is nog steeds heel hard aan het oefenen voor het inburgeringsexamen bij het consulaat. Op 8 februari gaan we samen naar Guangzhou om het examen af te leggen. Het is echt heel moeilijk, maar ze doet goed haar best. Als iemand nog goede tips heeft voor de laatste twee weken, dan hoor ik het graag!


spelen met wortel
Leuk zo’n wortel

Tekenen
Spelen en staan

Kip
Interessant zo’n kip

Melk delen
Woutertje deelt zijn melk met de kip

beetje eng
Toch wel een beetje eng

Gelukkig nieuwjaar! 

zondag, 1 januari 2012

Het nieuwe jaar is net aangebroken in China. Bijna niemand viert het Westerse nieuwjaar en ook Xiaoxiong was druk bezig met het oefenen van hoofdstuk 63 uit haar boek ´Naar Nederland´. Ondanks dat ze het druk heeft, gaat ze toch goed vooruit. Nog twee hoofstukken en dan kan ze beginnen met herhalen. Eind januari kan ze tijdens Chinees Nieuwjaar ook nog een weekje oefenen en het plan is dat ze examen doet wanneer ik in Shenzhen ben (1e week februari).

Aan het begin van 2011 had ik nooit gedacht dat ik nu hier oliebollen en appelflappen zou eten, maar soms moet je iets nieuws doen. Het kan bijna niet anders, of 2012 gaan we nog veel meer beleven. Xiaoxiong en Woutertje komen natuurlijk deze kant op. Ik zal ook een autotje moeten kopen en we zullen een huur of koophuis moeten vinden. Kortom: een druk jaar!

Er zijn nog steeds allerlei dingen die me in Nederland opvallen. Bijvoorbeeld al die ouders die ´s ochtends rond half acht al met hun klein kinderen in de weer zijn. Op een fietszitje, in een fietsbak of achterin de auto in een zitje. Er wordt heel wat met die kleintjes afgesjouwd zo ´s ochtends vroeg! Dat zie je in China echt niet. De grootouders zorgen dan voor de kleintjes. Nu moet ik mijn ouders nog zover zien te krijgen :)spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China