spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Woutertje eet pasta 

zondag, 30 oktober 2011

Ook vandaag opgenomen: woutertje krijgt voor het eerst pasta. Onverwachts was dat hij ook druk aan het poepen ging:

Woutertje loopt (met hulp) 

zondag, 30 oktober 2011

Woutertje kan sinds vandaag zelfstandig langs de bank lopen. Hij is nu acht maanden en 3 weken oud, dus het gaat lekker vlug. Hij vond het altijd al leuk om te gaan staan bij de bank, maar kon dan nog niet lopen en kon ook niet gaan zitten. Hij liet zich dan gewoon vallen. Nu heeft hij ook geleerd dat hij langzaam door z’n beentjes moet zakken om te gaan zitten. Het lopen gaat nog niet helemaal vlekkeloos. Soms valt hij, maar dan staat hij altijd weer snel op:

of op sina.

Grote verandering: we verhuizen naar Nederland 

donderdag, 20 oktober 2011

We hebben besloten om naar Nederland te gaan! Op zich heb ik het prima naar m’n zin in China en we kunnen lekker veel sparen omdat onze vaste kosten heel laag liggen hier. Het werk bij Tencent is de laatste tijd echter niet zo interessant meer en dan zijn er nog een aantal interne veranderingen en andere probleempjes. Alles bij elkaar opgeteld ben ik dus toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in de vorm van Spil Games. Dit is een Nederlands games bedrijf (website) en is natuurlijk een stuk kleiner dan Tencent. De kennis en ervaring die ik de afgelopen 5 jaar bij Tencent heb opgedaan kan ik echter heel goed bij Spil Games toepassen. Bovendien heb je in een kleiner bedrijf veel meer invloed en sowieso is het leuk dat ik gewoon alles kan verstaan :) Kortom: ik heb er heel veel zin in! Ik vlieg 19 november naar Nederland en begin 1 december.

Xiaoxiong en Woutertje verhuizen in de toekomst natuurlijk ook naar Nederland, maar dankzij de achterlijke Nederlandse wetgeving moet Xiaoxiong nog een aantal maanden in China achterblijven :( Ze heeft namelijk een speciaal visum voor lang verblijf nodig (MVV) en om die aan te vragen moet ze hier in China een inburgeringscursus afronden. Er is niets mis met een inburgeringscursus, maar laat haar die dan gewoon in Nederland doen en laat haar in Nederland ook op het MVV wachten. We hopen dat ze in januari het examen kan doen en dan de MVV aanvraag kan starten. Dit laatste duurt ook weer 2-3 maanden (lekker snel IND). Kortom: hartelijk bedankt Nederlandse overheid…

Er zijn uitwegen zoals in een ander EU land gaan wonen (dan heb je geen MVV nodig) of dat Xiaoxiong een baan aangeboden krijgt onder de kennismigranten regeling. Ze is weliswaar hoog opgeleid (BSc. communicatie-techniek; gerelateerd aan elektrotechniek), maar haar 8 jaar ervaring zijn vrij specialistisch en het zal niet makkelijk zijn om voor haar een dergelijke baan te vinden vanuit China. Verder is er nog interessante jurisprudentie vanuit de EU die ik nu aan het bestuderen ben, maar ik schat dat ook niet erg hoog in. Dat wordt dus even afzien, maar in de tussentijd kan ik op zoek naar een huisje voor ons. Laat de prijzen de komende paar maanden dus nog maar even flink dalen :)

Xiaoxiong is ook druk bezig met het leren van Nederlands en ze doet het erg goed. Met Wouter gaat het ook goed, alhoewel hij wel weer wat is aangekomen lijkt het. Misschien geven m’n schoonouders hem te veel te eten ofzo; maar dat is lastig te beoordelen. Hij kruipt nu als de beste en lijkt mij de laatste tijd ook meer te volgen. Heeft hij toch net op tijd door wie papa is :) Staan en lopen vind hij super, maar kan hij alleen met ondersteuning.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China