spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Twee nieuwe foto’s van Wouter 

donderdag, 28 juli 2011

Twee foto’s van de baby-bijeenkomst afgelopen weekend. Wouter is nu vijf en een halve maand oud:


wouter_five_half_months1
Wat lijkt hij al groot hier

wouter_five_half_months2
En nog een closeup

Schapen in Shenzhen 

woensdag, 27 juli 2011

Ik heb een hoop nieuwe foto’s toegevoegd van de Universiade versieringen in Shenzhen. De meeste foto’s heb ik vandaag genomen op terugweg vanuit de bus. De opvallenste foto vind ik:

Sheep in Shenzhen
Levensgrote plastic schapen, hoe verzin je het :)

Ticket atletiek gekocht 

maandag, 25 juli 2011

Vandaag ging weer een deel van de tickets in de verkoop en ik heb een ticket gekocht voor atletiek op 17 augustus, de dag voordat we richting Guangzhou vertrekken. Ik ben ook van plan om bij de wegwedstrijd voor wielrennen te gaan kijken. Turnen leek me ook leuk, maar daar zijn geen tickets voor te koop momenteel. Raar genoeg worden voor de openings- en sluitings-ceremonie helemaal geen tickets aan het publiek verkocht. Het is wel grappig om te zien dat kaartjes voor sporten zoals badminton het duurst zijn.

universiade ticket

Op baby-visite 

zaterdag, 23 juli 2011

Vandaag zijn we bij een vriendin van Xiaoxiong op baby-visite geweest. Er waren in totaal vijf baby’s! Het was denk ik wat te druk voor Woutertje, want hij moest een paar keer huilen. Maargoed, hij was dan ook de jongste. Hier een paar foto’s van vandaag:

buiten zitten
Even in een parkje in de schaduw zitten voordat we worden opgehaald. Het is nu dagelijks 33C en de zon staat recht boven je

En met mama
En met mama

Nog 20 dagen
Nog 20 dagen tot de Universiade

Universiade versiering
Universiade versieringen op de terugweg

Terug uit Guangzhou 

vrijdag, 22 juli 2011

Ik ben weer terug uit Guangzhou. Het was eigenlijk erg leuk om weer eens Shenzhen uit te komen. Tussen Shenzhen en Guangzhou liggen een aantal andere steden waaronder Dongguan. Het valt op dat de bebouwing een stuk lager is dan in Shenzhen: veel bakstenen gebouwen van 3-4 verdiepingen in plaats van de wolkenkrabbers waar ik inmiddels aan gewend ben. Ook veel vijvertjes voor de viskweek en plantages met palmbomen (bananen gok ik).

Het ging eigenlijk allemaal wel soepel vandaag. Treintickets kopen is echt geen probleem, als je er maar je paspoort meeneemt (zie ook mijn artikel over trein met wat foto’s van vandaag)! Het enige vervelende waren vandaag al die (totaal nutteloze) baggage-controles. Bij het treinstation waren die altijd al aanwezig, maar nu doen ze het ook bij de metro-stations in Shenzhen. Er staat dan 1 scanner en daar moeten honderden mensen hun baggage door laten scannen. Gevolg: super lange wachtrijen. Gelukkig hoeven we volgend jaar niet meer naar Guangzhou, want Xiaoxiong heeft inderdaad een visum met een geldigheidsduur van twee jaar gekregen.


Landschap tussen GZ en SZ
Landschap tussen GZ en SZ

wachten in guangzhou op bagage controle
Wachten in Guangzhou op de baggage controle voordat je treintickets kan kopen

Shenzhen metro wachten
Nu ook metro controles met lange wachtrijen tot gevolg, hier in Luohu

Metro bagage controle

Naar Guangzhou 

vrijdag, 22 juli 2011

Vandaag ga ik naar Guangzhou om het paspoort (met Schengenvisum) van Xiaoxiong op te halen bij het Nederlandse consulaat. Gelijk een goede gelegenheid om wat extra foto’s voor m’n blog te maken. Ik heb vanochtend ook de vakantiedagen voor 2011 geupdate. We moeten 2 zaterdagen en 1 zondag extra werken en in ruil daarvoor krijgen we dan 5 vrije dagen rond de openings- en sluitings-ceremonie.

Rollen rollen rollen 

zondag, 17 juli 2011

Gisterenochtend heb ik ook een filmpje gemaakt om te laten zien dat hij nu ook kan omrollen (van rug naar buik, andersom zelden), maar toevallig duurde het nogal een tijdje voordat het lukte. Enfin, iets langer filmpje dus :)excuses voor de afschuwelijke reclame!

Was doen en Nijntje kijken 

zondag, 17 juli 2011

wasmachine
Op de wasmachine
M1060011.jpg

M1060012.jpg
Vliegen
nijntjes
’s morgens vroeg wil je niet slapen, dus maar even Nijntjes voor je neergezet

Visum voor Xiaoxiong aangevraagd 

zaterdag, 16 juli 2011

Gisteren is Xiaoxiong naar Guangzhou geweest om een nieuw visum aan te vragen bij het Nederlandse consulaat. We hadden alle papieren goed voorbereid, dus ik ga ervan uit dat het goed komt en ik kan het visum volgende week vrijdag ophalen. Het is wel vervelend dat we nu nog steeds al die papieren moeten voorbereiden. Zelfs als je getrouwd bent en al meerdere keren in Nederland bent geweest, moet je dus nog alle papieren inleveren. Het enige voordeel is dat we nu een visum voor twee jaar konden aanvragen dat geldig is voor meerdere keren. Wellicht komen we dus eind 2012 nog een keertje naar Nederland (voordat Woutertje twee jaar wordt).

In de stad is men hard aan het werk om de laatste verfraaiingen aan te brengen voordat de Universiade van start gaat over 4 weken. Tientallen arbeiders zijn dagen bezig geweest om duizenden en duizenden planten en bloemen langs de grote wegen te planten. Ze hebben ook de pilaren onder de grote viaducten voorzien van Universiade stickers. Ook hebben alle appartementencomplexen stickers voor de Universiade gehad en natuurlijk zijn vele duizenden huizen (dat zal wel tuinduizenden zijn) langs alle grote wegen opgeknapt. Daar zijn ze al meer dan een jaar mee bezig, maar het is dan nu ook af. Overigens wel grappig als je dan goed kijkt, zie je dat de tweede rij huizen niet is opgeknapt, omdat die grotendeels aan het zicht worden onttrokken. Aanvankelijk was er ook een plan om elke dag, net als in Beijing tijdens de olympische spelen, slechts de helft van de auto’s toe te laten op de grote wegen (gebaseerd op nummerplaat). De nieuwe burgemeester vond dat echter geen goed plan, dus gebeurt het meer op vrijwillige basis geloof ik. Files dus :)

Vijf maanden oud 

zondag, 10 juli 2011

Gisteren werd Woutertje vijf maanden. ’s Ochtends zijn we eerst even gaan hardlopen en dat viel niet mee met deze temperaturen, maar er kunnen bij ons beide wel een paar kilo’s af! Daarna zowel ’s middags als ’s avonds uit eten (gezond ;) ) en Woutertje gedroeg zich prima. Hij sliep lekker in z’n buggy en had weer veel aandacht in de winkels. Toen we ’s avonds weer thuis kwamen barstte hij echt lost. Heel veel keer zei hij “mama” en zelfs een paar keer “baba”. Een paar weken geleden zei hij al mama, maar sindsdien deed hij het een stuk minder. Nu praat hij echter constant en vandaag gaat hij er gewoon mee door. Hij kan nu ook beter omrollen en we hebben hem gisteren weer even opgemeten. Nu ongeveer 71-72cm lang en ongeveer 8.5 kg.


Woutertje heeft dolle pret :)

update: sina video vervangen door tudou video, hopelijk werkt het nu beter (en zonder irritante reclame)spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China