spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Foto’s Woutertje 102 dagen 

zaterdag, 28 mei 2011

De foto’s van Woutertje waren klaar en Xiaoxiong was er zo blij mee dat ze maar gelijk alle orginelen heeft gekocht! Erg leuke foto’s (al zeggen we het zelf, en dat is natuurlijk niet bepaald objectief :) )

w1
Cool!
w2
Schaapie schaapie
w3
Zo lief!
w4
Lachen

Fotoshoot 100 dagen 

zaterdag, 21 mei 2011

Vandaag zijn we naar een fotograaf geweest voor een foto rapportage van Woutertje (groupbuy, kost nu slechts 15 euro ofzo). Eergisteren is hij namelijk 100 dagen geworden en dat is een speciale gebeurtenis in China. We hebben hem vanochtend zo lang mogelijk laten slapen, toen wat melk gegeven en snel naar de fotograaf. Daar bleek hij in opperbeste stemming. Behalve de fotograaf was er ook een meisje dat de baby moest laten lachen. Behoorlijk vermoeiende baan lijkt me, maar ze deed het super goed. Ik heb hem zelden zo vaak zien lachen! Volgende week gaat Xiaoxiong de mooiste foto’s uitkiezen en dan krijgen we 24 afdrukken mee. Het zal nog moeilijk worden, want hij zag er echt ongelooflijk lief uit. Met het schapenpakje aan was misschien nog wel het grappigste! We hebben zelf ook natuurlijk afgelopen dagen nog wat foto’s gemaakt:


faces_small
Gezichtsuitdrukkingen Woutertje

Volgende week vrijdag moet Xiaoxiong weer gaan werken. Ze krijgt elke dag 1 uur de tijd om de baby te voeden. Xiaoxiong gaat dat uur ’s middags gebruiken na de lunchpauze en we hebben daarom een fiets gekocht voor haar zodat ze ’s middags sneller van de metrohalte naar Woutertje kan fietsen. Ik hoop dat Woutertje niet te veel van slag raakt! Zijn ontwikkeling gaat in ieder geval goed door: hij brengt zijn handen nu vaak naar elkaar, pakt dingen beet en speelt vaak met z’n dekentje of kleertjes.

Superster in de supermarkt 

maandag, 16 mei 2011

Gisteren zijn we met Woutertje naar de supermarkt Carrefour in het winkelcentrum Central Walk geweest. Hij is opeens een stuk scherper de laatste dagen en ging zelfs al frunniken aan de kinderwagen. Hij vindt het ook leuk om met zijn dekentje (binnen staat de airco namelijk constant aan) en met onze vingers te spelen. Het leukste was echter dat Woutertje suuuuuper populair is. Als we ergens stilstaan, dan komen verschillende mensen kijken en de meisjes uit de winkels en stalletjes komen dan naar buiten om te kijken. Vooral als er dan knappe dames boven de kinderwagen verschijnen gaat hij lachen :) Hij had het wel naar zijn zin met al die aandacht, maar een uurtje later was hij zo moe dat hij in slaap viel. Helaas niet voor lang, want daarna ging hij krijsen. Ongelooflijk hard zeg, en Xiaoxiong was natuurlijk net wat groenten en fruit aan het opzoeken, dus ik was met hem opgescheept. Terwijl ik naast de koelvakken stond met melk en kaas, heb ik een flesje met wat water voor hem gemaakt en dat was blijkbaar de oplossing, want toen werd hij rustiger. Zaterdag had hij ook al veel nieuwe indrukken gehad, want toen zijn twee collega’s van Xiaoxiong met hun babies op bezoek gekomen. Een meisje van ongeveer 6 maanden en een jongetje van 4.5 maanden. Woutertje is langer dan beiden, maar je kan duidelijk zien dat die twee voorliggen qua ontwikkeling. Ze kunnen al omrollen en beter speelgoed vasthouden. Vandaag doet Xiaoxiong dus rustig aan met Wouter en blijven ze lekker thuis.

Drie maanden oud en zes maanden lang 

donderdag, 12 mei 2011

Het gaat goed met Woutertje. Hij begint steeds vaker te “praten” en lachen en hij grijpt al naar allerlei dingen en kan nu kleine dingen vasthouden. Hij groeit ook als een kool. Vandaag moest hij voor een inenting naar de lokale kliniek en Xiaoxiong heeft de arts daar ook gelijk even gevraagd om hem op te meten. Daar moet je zelf om vragen en apart voor betalen, maar die 50 cent is ook niet het probleem :) Hij weegt nu 7 kg en is nu 66 cm lang! Z’n gewicht is in 3 maanden dus meer dan verdubbeld en volgens de arts zijn Chinese babies gemiddeld pas met 6 maanden zo lang. Woutertje krijgt ook veel bekijks elke keer en Xiaoxiong is ape-trots op hem. Vaak kijken ze hem eerst aandachtig aan en dan zeggen ze “hmm, die lijkt echt op een buitenlander”. Xiaoxiong moet dan altijd van trots glimlachen :)


wouter rups 1
met z’n nieuwe rups

wouter rups 2

op het balkon
op het balkon

spelen
hij kan nu al goed beethouden. Plekje op z’n arm is van de inenting, schijnt normaal te zijn

Koksmuts gemaakt van luier 

dinsdag, 3 mei 2011

Waar een -ongebruikte- katoenen luier al niet goed voor is!


koksmuts
Wat hebben pappa en mamma nu weer gedaan?
koksmuts2

Foto’s Wouter 82 dagen 

zondag, 1 mei 2011

Foto’s van vandaag; Woutertje is nu 82 dagen. We zijn gisteren naar een Australisch activiteitencentrum voor kinderen geweest. We hadden een coupon gekocht via een Chinese groupon kloon, en het zag er mooi uit. Rondleiding gehad en een CD met (Australische) kinderliedjes en een Chinees boek over opvoeding en activiteiten. Volgende week zaterdag gaat hij voor een proeflesje erheen. Als hij kan kruipen dan gaan we er misschien nog eens heen, want nu kan hij alleen op z’n rugje liggen en gisteren viel hij ook in slaap :) Het is hier in Shenzhen warm en benauwd (luchtvochtigheid rond de 90%), dus we hadden geen haast vandaag nadat we hem gewassen hadden:


Kijken
In een handdoek na het badje. Hij kijkt altijd graag omhoog…

Kijken naar Nijntje
…want daar heb ik wat Nijntje plaatjes geplakt. Duimen doet hij ook graag, alhoewel hij nog niet begrijpt dat je alleen een duim in je mond moet steken :)

Mannetje lacht
Daarna naar bedje voor een foto serie. Lachen naar pappa

Boxen
Boxen

Gestrekt
Gestrekt in bed

Met zn drietjes
Met zn drietjes

De magneet reflex
De magneet reflex is erg grappig: als je je vinger net achter de teentjes plaatst, dan krult hij ze allemaal

Beloning
Na de foto sessie beloning in de vorm van melk. Daarna ging hij weer slapenspacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China