spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Baby-huis 

dinsdag, 28 december 2010

Ik heb wat foto’s genomen in het appartementje dat we vorige week gehuurd hebben. Het is iets groter dan we nu hebben (86m2) en belangrijk: met lift! Dat is ook wel nodig, want het is op de 28e verdieping. We zouden ook wel iets groters willen kopen, maar dat is echt veel te duur in Shenzhen. De prijzen hier in de buurt beginnen rond de 20 duizend RMB/m2, oftewel meer dan 2000 euro/m2. Dan kom je dus al heel snel boven de 200 duizend euro voor een redelijk appartement en vaak gaat het dan richting de 400 duizend. Belachelijke prijzen! Gelukkig kan ik nog belasting terugkrijgen voor de huur van dit appartment (met dank aan mijn ‘foreign expert’ certificaat). We hebben nu twee flinke slaapkamers, twee balkonnetjes, een keuken met glazen afscheiding, een redelijke woonkamer en aparte eethoek. De inriching is niet helemaal mijn smaak, maar er valt mee te leven. Ik ga de babykamer nog verven en Xiaoxiong is al speciale muurstickers aan het uitzoeken. Vanaf 1 januari gaan de ouders van Xiaoxiong er dan wonen en rond eind maart trekken wij er in.


woonkamer
woonkamer, met op achtergrond de eettafel

eethoek
eethoek, die plastic bladeren ga ik nog weghalen :)

uitzicht
uitzicht op het Exhibition Centern

Fijne kerstdagen! 

donderdag, 23 december 2010

Fijne kerstdagen iedereen en hierbij een paar foto’s van de kerstversiering bij het Tencent gebouw:


christmas_2010_tencent

christmas_2010_tencent_2

christmas_2010_tencent_3

Jingle Bells door de CA kidsclub vanuit Shenzhen 

zaterdag, 18 december 2010

Vandaag hebben we de kinderwagenbak opgehaald bij Moi (vlakbij SEG) en op de terugweg zijn we in Coco Park een hapje gaan eten in het foodcourt. Toen we daar aankwamen hoorden we wel erg westerse kerst-klanken van beneden en het bleek dat de California Kidsclub uit Shenzhen samen met begeleiders een optreden gaf. De meeste kinderen waren van Chinese afkomst, maar er waren ook een paar Westerse kinderen bij. Ze zongen een paar kerstliedjes en hoewel de uitspraak wat te wensen overliet, zongen ze veel beter dan ik ooit heb gedaan. Het was ook wel een grappig gezicht om zoveel kleine kids westerse liedjes te zien zingen.


christmas 2010 shenzhen seg
Kerstversiering tegenover MOI

Chinese kids singing Christmas songs
Kerstsongs in Coco Park


Nobel prijs voor vrede: CNN geblokkeerd 

donderdag, 9 december 2010

Het was bijna te verwachten misschien, maar met de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede morgen in het vooruitzicht, heeft China veel buitenlandse websites geblokkeerd. Ik kan CNN en de BBC bijvoorbeeld niet meer openen. Super irritant die overheid hier! Hopelijk is het na dit weekend weer bereikbaar. In het Chinese nieuws is er echt met geen enkel woord over gerept. Ik vraag me af hoe de buitenlandse nieuwslezers voor CCTV zich daarbij voelen. Maarja, misschien zeggen anderen dat ook wel over mij :)

Verder nog een fijne verjaardag voor laoba in Nederland gewenst, de aanstaande opa wordt weer een jaartje ouder. Was het bijna vergeten natuurlijk, dus ik maak het met deze publieke schuldbekentenis hopelijk nog goed :) sheng1 ri4 kuai4 le4!spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China