spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Mid Herfst festival in foto’s 

woensdag, 22 september 2010

Vandaag is het traditionele Chinese Mid Herfst festival. We zijn daarom vandaag bij Xiaoxiongs zus op bezoek geweest en hadden de mooncakes van Tencent als cadeautje voor ze meegenomen. Op de weg naar hun huis zag ik dit in de bus:


Clean energy Shenzhen

Wat wellicht eerst opvalt zijn de rode lampionnen, maar daar gaat het mij niet om. Ook niet om het zonnepaneel, dat zie je wel vaker in Shenzhen. Bovenaan zit echter ook een windmolen. Dat heb ik nog niet zo vaak in Shenzhen gezien. De meeste leken niet zo goed te werken, maar toch…

De mooncakes van Tencent waren super creatief dit jaar! In facebook is een van de populairste spellen “Farmville” en in China zijn er ook diverse kopieen van dit spel die heel erg populair zijn. Tencent heeft ook zijn eigen kloon en daarop is dit jaar het thema voor de mooncakes gebaseerd. Als je ooit het spel gespeeld hebt, zal je dit heel bekend voorkomen:


mooncakes tencent 2010

mooncakes tencent 2010


De ronde doos had plek voor vier mooncakes. Verder zat in de doos een bouwpakket om een klein huisje te maken, een hondenhok, een hond, koeien, bomen enz. Ook zat in de doos grond en wat bonen. De bedoeling is dat je, nadat de mooncakes opgegeten zijn, de grond in de bakjes stopt en dan de groenten gaat kweken. Net zoals in het computer spel dus! Heel orgineel!mooncakes tencent 2010

De vier mooncakes in verschillende smaken. Normaal gesproken ben ik er niet zo’n fan van, maar dit jaar vond ik ze best goed te eten.

Opruimen

Om ongeveer negen uur ’s avonds gingen we weer naar huis en toen we langs de supermarkt liepen (die is tot half elf open elke dag) zagen we dat de stands met mooncakes net waren afgeproken. Daar zal wel weer flink wat worden weggegooid!

Vakantie-periode: onregelmatig werken 

dinsdag, 21 september 2010

Vandaag is de was de laatste dag voor de 3-daagse vakantie voor het mid-herfst festival (oftewel mooncakes eten). Op 1 oktober hebben we vervolgens weer vrij en dan vanwege de nationale dag. Hiertussendoor moeten we echter steeds werken. Om alles weer in te halen hebben we bijvoorbeeld afgelopen zondag gewerkt. Nu hebben we dus woensdag, donderdag en vrijdag vrij en dan moeten we het weekend weer werken. Uit frustratie hebben verschillende Chinezen grappige kalenders gemaakt:


holiday schedule 2010
Een van de kalenders

Ik las verder dag er de laatste tijd veel files staan in Beijing en Shanghai. Nou in Shenzhen ook; vandaag heb ik er anderhalf uur over gedaan om thuis te komen met de shuttlebus. Normaal gesproken maximaal de helft! Wellicht heeft het te maken met de uitlopers van een orkaan waar we hier sinds gisteren mee te maken hebben. Het brengt iets koelere lucht met zich mee en vooral veeeeel regen. Niets aan verder, ik wacht nog steeds op een flinke orkaan die rechtstreeks op Shenzhen afkomt, maar dat lijkt toch zeldzamer dan ik had gedacht.

Bedrijfsuitje naar Singapore en Maleisie 

zaterdag, 11 september 2010

Afgelopen week zijn we met de helft van het team naar Singapore en Maleisie geweest. Was leuk, afgezien van de verplichte shops die Chinese tourgroepen altijd aandoen. Prima weer gehad en het F1 circuit van Singapore gezien, reuze-rad, in casino geweest (klein beetje geld gewonnen met blackjack :) ), naar Malakka geweest (Nederlandse kerk en stadhuis gezien) en natuurlijk naar Kuala Lumpur met de Petronas Twin Towers. In de tussentijd in luxe hotels geslapen en flink veel gegeten, dus aanstaande week moet ik weer afvallen :)


singapore
uitzicht vanaf reuzerad over Singapore

thijs in singapore
Thijs in Singapore

Malakka
Malakka Nederlandse stadhuis en kerk

Kuala Lumpur groot beeld
Groot Indiaas beeld in Kuala Lumpur

Thijs boven KL
Thijs met uitzicht op Petronas Twin Towers boven KL

Team foto in KL
Team foto in KL

Bus in Maleisie
Onze luxe tourbus

Hotel kamer
Hotel kamerspacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China