spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Tornado in Shenzhen 

dinsdag, 27 juli 2010

Vanochtend was in Shenzhen deze tornado te zien in de buurt van Shekou. Wij hebben het helaas niet gezien, maar hebben wel in een gigantische regenbui op de bus staan te wachten. De laatste weken regent het regelmatig flink, maar dit is de eerste keer dat ik een tornado zie. Er is ook een filmpje van.


shenzhen tornado
Tornado boven het water tussen Shenzhen en Hong Kong.

Muizen, kakkerlakken en stank! 

woensdag, 7 juli 2010

Gisteren kwamen we erachter dat we een muis in het huis hadden! De dag ervoor lagen er namelijk nog twee stukjes watermeloen op een bord op tafel en de volgende ochtend waren ze weg! Een dag eerder was het hor open blijven staan, dus toen was er een muis naar binnen geslopen. We konden hem niet vinden, maar hadden wel een vermoeden. Gisterenavond hoorden we iets bij de keuken in een kastje en toen ik het open deed zat daar een muis. Die kroop weer super snel weg in een ruimte boven de keuken en kwam daar met geen mogelijkheid vandaan.

Ik heb dus een muizenval gebouwd met behulp van wat krukjes, een grote kartonnen doos, een houten spatel en twee stukjes watermeloen. Als de muis weer naar buiten zou komen, zou het de stukjes watermeloen op het einde van de spatel zien liggen. De spatel balanceerde boven de kartonnen doos en wanneer de muis ernaar toe zou lopen, zou het met spatel en al in de doos donderen. Dat was althans het plan.

Ik dus vol goede moet naar bed, en om 02:30 ging het alarm om Nederland in de halve finale te zien strijden. De val was al getriggered, maar zonder muis in de val. Opnieuw gezet en na een half uurtje Nederland kijken hoorde ik een gedonder in de keuken. Enjawel, de muis was er letterlijk in getuind. Nederland won ook nog, dus alles OK :)

Overigens zie ik in China veel meer muizen dan in Nederland. Als ik ’s avonds op de bus sta te wachten bijvoorbeeld scharrelt er regelmatig een muis/rat voorbij tussen de bosjes. Op straat zie je ook veel grote kakkerlakken. Als je de stank van het riool soms ruikt, is dat ook niet verwonderlijk. Heel veel plekken in Shenzhen stinken gewoonweg. Je wilt sowieso niet langs een kanaal wonen hier, dan wordt je gewoon misselijk van de lucht. Ze zijn nu bezig zo’n kanaal vlakbij te renoveren. Het ziet er een stuk mooier uit, maar helaas is de geur nog precies hetzelfde. Ongelooflijke stank! Dan is het niet gek dat er zoveel ongedierte overal rondloopt! Wij houden onze horren in ieder geval goed gesloten!spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China