spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Diner met TU Delft en in de krant! 

vrijdag, 28 mei 2010

Het thuisgevoel komt langzamerhand weer terug. Het is de afgelopen week super mooi weer geweest, afgezien van de dag dat we aankwamen. M’n nieuwe cubicle is vlakbij een raam aan de noord-kant van het gebouw, dus ik geniet af en toe van het uitzicht dat we vanaf de 22e verdieping over Noordelijk Nanshan hebben.

Volgende week ga ik naar een diner met de baas van de TU Delft, andere TU alumni in Zuid-China en wat leden van de ambassade. Ben benieuwd hoeveel andere Delftenaren hier zijn terechtgekomen! Verder gaan we dit weekend eindelijk onze koffers eens opruimen :) Die liggen namelijk nog steeds grotendeels ingepakt in de woonkamer en het is toch wel lastig om daar steeds overheen te moeten stappen. Verder sta ik vandaag in de krant! Eergisteren was ik via-via m’n mening gevraagd over de huizenmarkt in Shenzhen. “Veeeeel te duur” natuurlijk! Ik zal later eens proberen het stukje in te scannen. Maar wat ik nu eerst wil doen is naar huis en morgen lekker lang uitslapen!

Weer terug in China 

zondag, 23 mei 2010

We zijn net weer een uurtje thuis. De terugvlucht was nog aardig lastig: bij inchecken bleken we maar 2 stoelen in plaats van 4 te krijgen en dan ook nog niet bij elkaar. Vliegtuig was overgeboekt door KLM en de meeste andere mensen hadden blijkbaar (?) online ingecheckt. We moesten dan bij de gate proberen stoelen bij elkaar te krijgen, wat wel zou moeten lukken volgens de mevrouw van de baggage dropoff balie. Enfin, eerst kregen we twee stoelen bij elkaar en 2 stoelen ver uit elkaar. De KLM mevrouw bij de balie van de gate was vrij onbeschoft. Ze zei bijvoorbeeld tegen een collega dat het toch niet het einde van de wereld was dat je niet bij elkaar kon zitten, waarop ik antwoordde dat het niet het einde van de wereld is om de stoelen even bij elkaar te zoeken. Het is niet ons probleem dat zij de vlucht te vol boeken, we hebben immers op tijd de stoelen gereserveerd online, bevestigd en op tijd ingechecked. Vond ze niet zo leuk :) Ze vond ook maar dat we snel het vliegtuig in moesten met de eerste boarding passes, maar dat ik opmerkte dat er nog een rij stond bij security achter haar vond ze toen ook niet zo leuk. Bovendien had ik wel in de gaten dat als je eenmaal in het vliegtuig zit, er niet meer uit komt dus ik heb gezegd dat ik het voor het instappen wilde regelen, anders zouden we allemaal niet gaan. Ook daar was ze weer niet zo blij mee. Ze hebben vaak herhaald dat we beter online 30 uur van te voren kunnen inchecken; dat kan wel zo zijn en dat doe ik normaal gesproken ook, maar dat is echt niet verplicht. Als die vlucht altijd zo vol zit als ze zeggen, dan moeten ze misschien niet overboeken…

Plosteling zag ze het licht en hebben ze wat met passagiers geschoven en toen zaten we opens alle 4 bij elkaar, terwijl we ook met 2 en 2 al tevreden waren geweest. De rest van de KLM crew was gelukkig wel behulpzaam en vriendelijk, maar die oudere vrouw met kort blond haar bij vlucht KL889 was echt niet te genieten. Vlucht verliep verder goed en het was maar goed dat we bij elkaar zaten, want anders zouden de ouders van Xiaoxiong problemen hebben met bestellen van eten en drinken. Ik denk dat een andere passagier een andere vlucht heeft moeten nemen, want die werd apart genomen toen wij het vliegtuig inliepen.

Hier in Shenzhen is het natuurlijk weer heet en vooral benauwd en vochtig. Ook valt het me nu op dat Shenzhen en Hong Kong een stuk minder mooi zijn dan Nederland. Gelijk weer druk overal, veel stof, grauw etc. Deze vakantie heeft voor ons beiden duidelijk gemaakt dat Nederland toch wel erg mooi is. Als we de jackpot hier in China winnen, willen we wel een optrekje in Oud-Alblas ofzo kopen, zo langs het water zodat we dagelijks een stukje kunnen gaan varen. Eerst verder met uitpakken en morgen (jaja, 2e pinksterdag) weer aan de slag!

Erg leuke trouwdag 

vrijdag, 14 mei 2010

We hebben het erg naar ons zin in Nederland, ondanks het koude weer. De trouwdag was super. De trouwambtenaar deed het erg leuk, mijn ouders hadden zelfs een paardenkoets uit 1850 voor ons geregeld. Na afloop zelfs nog duiven laten vliegen en een leuke foto reportage gedaan. Kortom, heel erg tevreden! Hieronder de eerste fotos:


trouwfoto1
Foto voor ons huis, met Chinese versiering.

trouwfoto2
Voor de molen

trouwfoto3
In een andere molen

trouwfoto7
De trouwjurk van Xiaoxiong

trouwfoto4
Portretfoto van Xiaoxiong

trouwfoto5
Met de koets

trouwfoto6
In het oude stadhuis van Ameide

Na de ceremonie hebben we nog wat gegeten gezamelijk en hadden familie en vrienden nog leuke voorstellingen voorbereid. Xiaoxiong en ik sliepen die nacht in een bedstede in Groot Ammers en daarna zijn we allemaal een beetje verkouden geworden :) Vandaag gaat het gelukkig weer wat beter en straks vertrekken we via Belgie met Ryanair naar Italie. We gaan dan een paar dagen naar Rome en Venetie.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China