spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Lezing door Stan Lippman 

maandag, 30 november 2009

Net terug van een lezing door Lippman, een oude garde C++ programmeur. Was best leuk, de vertaler was echter irritant en hij kende helaas Erlang niet.

Een douche met variabele waterdruk 

dinsdag, 17 november 2009

Wij hebben sinds ongeveer een week een douche met variabele waterdruk. Niet dat we iets veranderd hebben, maar het water dat uit de douche-kop (en kraan) komt zwelt steeds even aan en dan valt het weer deels weg. Dat gaat zo de hele tijd door. We dachten dat het aan ons appartementen complex lag, maar toen we vanochtend met de Tencent-bus een brug passeerden over een bijna droge rivier, begon het te dagen: het zal wel aan de droogte liggen. De paar druppels die gisteren zijn gevallen hebben blijkbaar ook niet echt geholpen. Voor ons is het niet zo erg, maar de boeren hebben er al flink last van. Vanochtend las ik dat ook Macau met de droogte in Zuid-China kampt. Het water-reservoir kan nog twee weken vooruit en daarna moet men over op flessen drinkwater. Het weerbericht voorspelt de komende dagen weinig neerslag…

Drought China 2009
Droogte in China

Winterweer en concert 

maandag, 16 november 2009

Vorige week was nog lekker weer, maar inmiddels is het winter. Vandaag was het behoorlijk koud: ’s ochtends rond de 12C en het maximum lag rond de 17C vandaag. Tel daar nog wat wind en motregen bij en half Shenzhen heeft de sjaals en dikke jassen alweer uit de kast gehaald :) De komende dagen gaat de temperatuur nog iets verder omlaag, maar daarna krijgen we weer droog weer met maxima van 20C.

Dit weekend zijn we lekker thuis gebleven en had ik dus wat meer tijd om aan mijn website te werken. Wellicht is het je opgevallen dat ik sinds vandaag de fotos op mijn website heb voorzien van een watermerk. Een andere website had namelijk hele artikelen (met fotos) van mijn site gekopieerd. Ze zijn inmiddels verwijderd, maar je weet nooit wie het nog meer kopieerd. Daarom ga ik vanaf nu toch maar voor watermerken zorgen. Het is behoorlijk wat werk om leuke dingen over Shenzhen te schrijven, dus andere sites moeten dat niet zomaar kopieren.

Om toch met een hoge noot te eindigen: we kijken uit naar een concert volgende maand in het concertgebouw hier vlakbij. Het concert wordt speciaal voor de expats in Shenzhen georganiseerd en er staan veel klassieke werken op het programma. Ik kende alleen Verdi, Strauss en Tchaikovsky, van de rest had ik nog nooit van gehoord! Gisteren ben ik dus alvast begonnen met het opzoeken van meer informatie over die muziek. De kledingcode schrijft ‘formeel’ voor, dus dat wordt wellicht de eerste keer dat ik in pak Shenzhen doorkruis :)

Amsterdamse snacks in Shenzhen! 

zondag, 1 november 2009

Heb je trek in een kroket? Geen probleem meer, want vandaag kwamen we in Dong Men (tussen Moi en Sun Plaza - voor wie het wil proberen) deze snaak-zaak tegen! We hebben het dit keer niet geprobeerd, want we waren op weg naar Moi. Xiaoxiong is wel even terug gelopen om het menu te pakken. Kroketten - al zien ze er wat witjes uit op het menu - kosten 5 Yuan :)


Amsterdamsnack
Amsterdamsnack in DongMen, Shenzhen.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China