spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Freek bij de kapper 

dinsdag, 29 september 2009

Nog een paar foto’s van gisteren en eergisteren:


Highest building of Shenzhen
Iedereen bij het hoogste gebouw van Shenzhen

Freek krijgt massage bij de kapper
Freek krijgt massage bij de kapper

Ouders en broer aangekomen in Shenzhen 

zondag, 27 september 2009

Gisterenochtend zijn mijn ouders en Freek aangekomen in Shenzhen. Vanad het vliegveld in Hong Kong hadden ze de bus genomen naar HuangGang, waar wij ze rond een uur of 10 ’s ochtends stonden op te wachten.


arrival terlouw clan in shenzhen
We hadden nog gezegd: “geen jassen mee!” :)

2 uur in china
Cantonese dimsum, nadat ze net 2 uur in China zijn. Na de lunch konden ze niet langer wakker blijven :)

bibliotheek
Bezoekje aan bibliotheek - waar je blijkbaar geen fotos meer mag nemen :o

groepsfoto 1Groepsfoto voor het bekende stadhuis in Shenzhen

Terlouw-clan in Shenzhen
Terlouw-clan in Shenzhen

China’s verjaardag: 60 jaar 

vrijdag, 25 september 2009

China is bijna 60 jaar oud! 1 oktober is de nationale dag en dit jaar wordt het grootser gevierd. In Beijing zal een militaire parade worden gehouden en in Shenzhen zijn alle grote straten inmiddels versierd met lampionnen en vlaggen. Hier een paar foto’s die ik vanochtend bij de bushalte en vanmiddag vanuit het kantoor heb gemaakt:


Chinese flags for the National Day 2009
Vlaggen bij de bushalte

Chinese flags for the National Day 2009
Nog meer vlaggen in de andere richting

Shenzhen University
Shenzhen University aan de overkant van de weg, HK in de verte en onderaan langs de weg lampionnen

Decoration to celebrate National Day 2009 in China
Detail lampionnen

Trouwdatum : 6 mei 2010 (Nederland!) 

woensdag, 9 september 2009

Mijn brief naar het management van Tencent heeft effect gehad, want momenteel worden de regels herschreven! We weten niet of er toch nog andere rare beperkingen worden opgelegd (bijvoorbeeld maximaal 1 bonus in plaats van 2…) maar wij kunnen in ieder geval onze trouwplannen verder uitwerken.

Afgelopen week hebben we ringen gekocht (diamanten ring voor Xiaoxiong en simpele platinum ring voor mijzelf). Met hulp van m’n moeder hebben we ook een trouwlocatie en datum uitgezocht: 6 mei 2010 (op haar verjaardag dus) gemeente Zederik, lokatie Stadhuis Ameide. Dat is een mooi gebouw en bovendien hetzelfde gebouw als waar mijn ouders zijn getrouwd, extra leuk dus! Wij zien dus af van trouwen in China. Dat is weliswaar makkelijker, maar ook minder leuk. Je registreert je bij een loket en vijf minuten later sta je weer buiten. Een etentje hoort er wel bij in China, maar dat doen we dus nadat we in Nederland zijn getrouwd.

Gisteren heb ik al een emailtje naar de gemeente Den Haag gestuurd om de documenten voor ondertrouw aan te vragen. We hebben nu gelukkig nog lekker veel tijd om voor te bereiden: iets minder dan acht maanden! Vandaag (9-9-2009) is een bijzondere trouwdag in China: ‘9′ klinkt een beetje als ‘lang’ in het Chinees en door vandaag te trouwen hopen veel stelletjes op een lang huwelijk.


Ameide1  Ameide2

Stadhuis Ameide, gereserveerd voor ons op 6 mei 2010 :)

Verhuizing begonnen 

donderdag, 3 september 2009

Inpakken en morgen naar het nieuwe kantoor:


Tencent showroom 5th floor

Tencent’s showroom

Boxes outside the office

Lege dozen naast ons kantoor

Still working

Nog aan het werk, bijna inpakken!

Team packing

Iedereen kreeg een of twee dozen

Almost done packing

Morgen uitpakken in het nieuwe kantoor

Verhuizing 

donderdag, 3 september 2009

Vandaag verhuis ik van het oude hoofdkantoor van Tencent naar het nieuwe gebouw, een kilometer verderop langs dezelfde weg (ten noorden van Shenzhen University). Afgelopen weken zijn al diverse andere verdiepingen verhuisd, maar helaas past niet iedereen in het nieuwe gebouw: het is blijkbaar te klein :o Mijn team zit op de 22e verdieping en de bovenste etage van het gebouw is een soort panorama terras. Ik zal morgen wat foto’s maken en op mn blog plaatsen. Ik heb al fotos van anderen gezien en het ziet er erg goed uit. Blijft wel jammer dat Xiaoxiong niet naar het nieuwe gebouw gaat; we kunnen dus ’s middags niet meer samen eten :(

Chinees Halloween 

woensdag, 2 september 2009

De Chinese versie van Halloween, staat voor de deur: morgen is het Ghost Festival oftewel zhōngyuánjié. Het vind plaats op de vijftiende dag van de zevende maand. De hele maand is ‘geesten maand’ en dan komen de geesten van voorouders terug uit de onderwereld om een bezoek te brengen aan de levenden. Morgen staan de poorten van hemel, hel en levenden open. Geen idee wat het precies inhoudt, maar er werd vandaag volop papier geld verbrand. Ik geloof dat dit gebeurt om de overledenen te voorzien van wat extra zakgeld. Op de terugweg zagen we overal hoopjes as en enkele mensen nog druk bezig om papiergeld te verbranden. Interessant dat zulke tradities toch nog voorleven in een moderne stad als Shenzhen.



spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China