spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

China Telecom advertenties… 

dinsdag, 18 augustus 2009

China Telecom pusht de laatste tijd advertenties naar je browser als je gewoon aan het surfen bent. Super irritant, vooral omdat je de advertenties niet kan sluiten in Firefox. Je moet dan de pagina opnieuw laden en hopen dat je niet weer een advertentie krijgt. Service niveau in een bijna-monopoly. Ik was niet de enige die het was opgevallen, Marc van der Chijs in Shanghai had hetzelfde probleem. En kijk naar de timing van China Telecom :)

china_telecom_ads.jpg

Hao fan a!!!

Bruiloft tentoonstelling 

zaterdag, 8 augustus 2009

Vandaag zijn we naar een ‘wedding exhibition’ geweest in Shenzhen en het was behoorlijk druk! Er waren grofweg twee verschillende bedrijven: de fotografen/studio’s en high-end hotels/restaurants. De eerste categorie had veruit de grootste stands met vele kleine tafeltjes waar stelletjes foto’s konden bekijken. Het binnenhalen van klanten ging nogal gepaard met wat gepush, blijkbaar verdienen ze een bonus per stel dat gaat zitten bij een tafeltje…. Enfin, we hebben wel een redelijk overzicht van de prijzen gekregen. Rond de 3000 - 5000 Yuan voor een dag foto’s maken op een plek in Guangdong inclusief alle montage etc. Lijkt me goede business, want digitale fotografie kost bijna niets tegenwoordig en het afdrukken van albums en nabewerken van foto’s zal ook niet zo duur zijn. Wanneer een stel dan besloten had bij die firma een contract af te sluiten om de foto’s te laten nemen, werd confetti afgeschoten en kwamen de eerder genoemde fillers ‘gongxi gongxi ni’ zingen. Op zich wel apart :)
We hebben ook nog gekeken naar restaurants/hotels. Westerse bruiloften zijn volgens mij populair bij de rijkere Chinezen. Westerse bruiloft houdt in dat er eerst een ring-ceremonie is en daarna wordt dan Westers (buffet veelal) gegeten. Wij gaan waarschijnlijk toch maar voor een Chinese maaltijd, en dan denken we aan Cantonees. De prijzen voor maaltijden liggen verder uiteen, maar het komt op ongeveeer 3000-6000Y/tafel van 10 personen. We moeten binnenkort beslissen, want het is al redelijk kort dag voordat mijn ouders langskomen.

busy_couples_looking_at_photos.jpg

chinese_models_in_wedding_dress.jpg

discussing_wedding_banquet.jpg

busy_wedding_exhibition_2009.jpg

Eerste foto’s van Tencent’s nieuwe kantoor! 

zaterdag, 1 augustus 2009

Een paar collega’s van HR zijn vrijdag 31 juli als eersten verhuisd naar het nieuwe Tencent kantoor. Via Qzone kwam ik deze foto’s tegen van het nieuwe kantoor:

cubicles

sitting area with view

Op de pagina over Tencent heb ik nog meer foto’s geplaatst.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China