spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Ziek en weer genezen 

vrijdag, 20 februari 2009

Afgelopen dinsdag rond een uur of vier ’s middags voelde ik me niet zo lekker en tegen half acht ’s avonds moest ik overgeven. Een collega heeft mij en Xiaoxiong daarom naar huis gereden. Thuisgekomen moest ik weer overgeven en voelde me behoorlijk beroerd. Xiaoxiong had haar moeder opgebeld om te vragen wat ze me te eten kon geven want ik kon niets binnen houden. Haar ouders besloten daarop om gelijk langs te komen en zijn zelfs blijven slapen bij ons! Erg aardig! Ze wilden me natuurlijk gelijk naar het ziekenhuis brengen (dat is de gewoonte in China) maar ik dacht dat het vanzelf wel zou overgaan. Nadat ik de volgende ochtend echter voor de achtste keer had overgegeven en ook wat koorts had gekregen heb ik maar toegegeven en zijn we naar een klein ziekenhuis hier vlakbij geweest. Chinese ziekenhuizen lijken wat chaotisch altijd en je hebt zeker minder privacy dan in Nederland, maar het is wel super efficient. Je gaat namelijk gewoon de kamer van de doktor binnen en wacht tot hij klaar is met de diagnose van de vorige patient. Je kan dan nog gelijk even met de vorige patient overleggen over zijn symptomen :)

Binnen een paar minuten hadden we een diagnose en weer een paar minuten later zat ik aan het infuus. Infuus is een soort standaard behandelmethode, want ze hebben een speciale infuus kamer waar zo’n 20 mensen zaten te wachten tot het vocht het lichaam was binnengedruppeld. Ik kreeg twee infuuszakken, maar weet niet precies wat erin zat. Ik meen iets tegen infecties… Na de eerste voelde ik me echter nog steeds flink beroerd en toen kreeg ik nog een bilprik erbij (tegen overgeven) en een vloeibare vorm van paracetamol werd in de tweede infuuszak gespoten en daarna ging het een stuk beter! Xiaoxiong was bij me gebleven in het ziekenhuis en daarna zijn we naar het huis van haar tante gewandeld en heb ik weer een hoop geslapen. Gisteren werd ik wakker met keelpijn, maar voor de rest ging het al een stuk beter. Weer aan het infuus in de ochtend en veel geslapen. En vanochtend warempel alles OK. Nog wel een beetje zwakjes, maar dat lijkt me normaal. Na twee dagen doorgebracht te hebben ben ik dus vandaag weer aan het werk gegaan. Ik ga voorlopig niet meer in het restaurant eten waar ik dinsdag geluncht heb!

ohja, totale kosten: 350Yuan alles bij elkaar (consult, medicijnen en twee keer infuus)

Lentefestival, vuurwerk en grote brand in Beijing 

maandag, 9 februari 2009

Vandaag is de laatste dag van het lente festival. Traditioneel worden dan ronde zachte balletjes met zoete vulling gegeten en dat is precies wat wij ook hebben gedaan. Er wordt vandaag ook volop vuurwerk afgestoken. Echt ongelooflijk harde knallen soms! Winter voelt het hier al lang niet meer: vandaag was het 25C en je kan gerust in een t-shirt buiten lopen.

Ik kreeg net via QQ een berichtje doorgestuurd dat er in Beijing een grote brand lijkt te zijn uitgebroken (veroorzaakt door vuurwerk?):


Grote brand in Beijing CCTV gebouw 9 februari 2009

Niet helemaal een goed begin van het nieuwe jaar voor CCTV. Ohja, en CCTV heeft natuurlijk geen beelden, ondanks dat het hun eigen gebouw is. Internet heeft de Chinese staats-tv al lang ingehaald!

Nederlanders in Shenzhen 

zondag, 8 februari 2009

Gisteren voor het eerst in drie jaar naar een Nederlandse bijeenkomst in Shenzhen geweest, was leuk! Een aantal had ik al digitaal ontmoet via mijn eigen website of via ShenzhenStuff.com. Er waren in totaal zo’n 10 Nederlanders met diverse achtergronden maar de meesten zaten in de handel. Binnenkort ga ik een sectie inruimen op mijn website voor de Nederlandse gemeenschap in Shenzhen.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China