spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Het weekend in fotos 

zondag, 30 november 2008

Lijkt me een leuk idee om wat meer foto’s op mn blog te plaatsen. Hierbij de eerste keer het “weekend in foto’s”. Ik zal proberen in de toekomst dit vaker te herhalen.

Zaterdag:


Subway Shenzhen
In de subway in Shenzhen, op weg naar zus van Xiaoxiong.

Year of the Ox 2009
In de supermarkt zaterdag zagen we heel veel rode koeien: volgend (Chinees) jaar is het jaar van de os.

Shenzhen Christmas 2008
Kerst is gearriveerd in Shenzhen: gigantische kerstboom bij Window of the World

Zondag:


Crocodile in supermarket Shenzhen China
Zondag naar een nieuw super-deluxe supermarkt geweest. Ze hadden een goed assortiment, inclusief krokodil.

Yitian ice skating ring
Elk zichzelf respecterende shopping mall moet natuurlijk een ijsbaan hebben, deze in Yitian nog in aanbouw.

Happy birthday Tencent 

dinsdag, 11 november 2008

Tencent is vandaag 10 jaar geworden. Ik weet niet of Tencent echt precies vandaag 10 jaar geleden officieel is opgericht, maar vandaag werd het wel uitgebreid gevierd. ’s Morgens schreef iedereen zijn naam op een grote poster bij de ingang. Ik werk nu op de vijfde verdieping en daar was de gang versierd. Rond 3 uur ’s middags werd de champagne ontkurkt en kreeg iedereen taart. Ik hoorde iets van 1111 pond taart. Lijkt me erg veel, maar er werken dan ook meer dan 5000 mensen bij Tencent. Na de ceremonie kwam ik nog twee andere buitelanders tegen. Zij blijken sinds kort bij Tencent in Amerika te werken, in Boston om precies te zijn. Rond half zes ging vervolgens een klein feestje van start, met band en live optredens. Ohja, en we kregen allemaal ook nog een cadeau: een doos met daarin een tas, met daarin weer een doos, met daarin twee boeken over de afgelopen 10 jaar, wat snoepgoed en een sleutelhanger. Nog twee foto’s van mijn team:

tencent_team_photo_10year.JPG

tencent_team_photo_office.JPG

Winter begonnen 

zaterdag, 8 november 2008

De winter is in Shenzhen officieel begonnen. Temperatuur gaat geleidelijk ook omlaag, nu rond de 26C maximaal. Het is nog net warm genoeg voor een t-shirt, maar in de avond is het echt al een stuk koeler. ’s Avonds een dunne deken nodig, dat is al maanden niet meer gebeurt!

Persoonlijk merk ik (nog?) niets van de financiele problemen. Ik las dat de export-bedrijven wel in de problemen komen en er zijn al een aantal speelgoed fabrieken zijn gesloten. Ook bij enkele Chinese IT bedrijven zijn ontslagen aangekondigd. Bij Tencent heb ik daar niets van gehoord; die zijn nog druk bezig met het feest ter ere van het 10-jarige bestaan. Ook op uitgaven en activiteiten lijkt nog niet te worden bezuinigd. Iedereen kreeg een polo shirt ter ere van het jubileum en ik zag donderdag avond dat we zelfs een yoga-klas hebben. Daarnaast hebben we badminton, ping-pong, voetbal, PC-games clubs, English Corner (Engelse klas) etc etc. Als je overwerkt kun je ook nog steeds gratis eten, vanaf 20:30 en de bussen van Tencent rijden ook nog gelukkig :)

De verkiezingen in Amerika zijn ook in China in het nieuws geweest. Ik zag op tv echter dat de meeste Chinezen er niet in geinteresseerd zijn en er niets vanaf weten. In Shenzhen was het wel hot news dat Obama’s half-broer in Nanshan district woont. Ik had dat al een paar maanden geleden gelezen, maar het blijkt nu dat hij ook een aantal restaurants heeft. In een van die restaurants hebben wij ook een paar keer gegeten. Het is een klein en goedkoop bbq restaurant. Naast het restaurant overigens een ‘kappers-zaak’; je kent ze wel met die roze lichten in de avond. Denk toch niet dat ook dit door Obama’s half-broer wordt uitgebaat.

We hebben afgelopen dinsdag ook een eerste versie gelanceerd van het project waar ik de afgelopen maanden aan heb gewerkt: http://qun.qq.com/ Het stelt nu nog niet veel voor en we verwijzen nog naar de oude group.qq.com site. In de nabije toekomst gaat dat ook veranderen en gaat alles over naar de nieuwe website. Dan kunnen we ook nieuwe features introduceren en proberen ons marktaandeel te vergroten. Ik denk dat er veel mogelijk is met Qun. Het kost ook niet zoveel geld als een video site en door samen te werken met het VIP-team in Tencent kunnen we ook direct inkomsten generen (value-added services). Zit hier dus voorlopig wel goed.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China