spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Geregistreerd en van werkplek verhuisd 

zondag, 29 juni 2008

Vrijdag ochtend ben ik met de papieren, voorzien van de juiste stempels, naar het PSB (politiebureau) gegaan. Het ging eigenlijk allemaal heel vlotjes. Ik was als eerste aan de beurt en de papieren waren allemaal in orde. De gegevens werden in de computer ingevoerd en vervolgens kreeg ik een bewijs dat ik geregistreerd sta. Net op tijd dus :)

Vrijdag middag zijn we ook van TCL gebouw verhuisd naar het Fiyata gebouw, de zevende verdieping. Nieuwe werkplek valt alles mee en gelukkig spreekt de jongen naast me prima Amerikaans Engels. Ik heb zin om het project weer op te pakken en heb zelf ook al enkele ideen die ik volgende week met de product manager ga bespreken.

Registratie, werkplek en regen 

woensdag, 25 juni 2008

Gisteren geprobeerd me te registreren bij het PSB, dat moet namelijk voor alle buitenlanders. Ik was al geregistreerd in Nanshan, maar we hadden nog geen tijd gehad om ons in Futian te registreren (dat kan namelijk alleen tijdens kantooruren). Helaas ging dat niet zo makkelijk. We moeten namelijk alles in drievoud aanleveren met stempels van de lokale politie-agent en van het management bureau van het appartementen complex. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat dit nog steeds veel eenvoudiger is dan het Hukou proces van Xiaoxiong!

Vrijdag ga ik naar Fiyata gebouw, waar ik ook begonnen ben bij Tencent. Afscheid nemen van het ruime innovatie kantoor, maar wel weer naar hetzelfde gebouw als Xiaoxiong, dus heeft ook z’n voordelen. Zo hoef ik niet elke avond terug te lopen naar dat gebouw om een zitplek te bemachtigen in de overvolle bus terug naar huis.

Het zal je verder niet verwonderen dat het hier, na een aantal extreem hete dagen, weer flink regent. Er is weer een tyfoon opgedoken ergens en die brengt wind - ik bedoel kapotte paraplus - en veel regen. Als mensen me vragen waar ik woon, laat ik in het vervolg dit plaatje zien:

Shenzhen Weather rain

Dit plaatje vat tevens de hele week samen: cyclussen :)

Nieuwe positie binnen Tencent 

zaterdag, 21 juni 2008

Ik krijg een nieuwe positie binnen Tencent. Reden is dat het huidige “innovatie centrum” een andere focus krijgt: meer op QQ desktop software gericht en daar liggen mijn interesses niet. Ik had twee andere opties: meegaan met het team dat aan het project verder werkt waar ik nu aan werkte, of met mijn huidige baas meegaan naar de internet afdeling en daar werken aan een ander project. Beide projecten lijken me interessant en zijn gerelateerd, maar ik heb besloten bij het huidige project te blijven na een gesprek met de baas van mn toekomstige baas.

Even afwachten hoe dat uitpakt, want de collegas die ik daar krijg zijn niet zo goed in Engels. Het varieert van een klein beetje kunnen praten tot helemaal niet kunnen lezen! Gelukkig krijgt het team ook een nieuwe (Chinese) baas in augustus die in Amerika heeft gewerkt, dus dat moet het iets eenvoudiger maken. Bovendien hoop ik dat ik de nodige innovatie kan meebrengen naar het team. Ik werk het liefst aan creatieve en innovatieve producten en denk graag mee over de richting van projecten. Ik maak het leven van de project/product managers niet direct makkelijker, maar uiteindelijk hebben ze denk ik wel graag wat extra ideeen. Kijken of dat in het nieuwe team ook gaat lukken, als het technisch goed uitpakt en ook met de nodige creatieviteit wordt uitgevoerd, dan kan het nieuwe project redelijk belangrijk worden denk ik. Wellicht kan ik over een aantal maanden minder cryptisch zijn. Volgende week eerst eens kijken of ik Erlang kan gebruiken :)

Officieel juichen OS2008 

zondag, 8 juni 2008

Onder het motto : “het moet niet gekker worden”….

De Chinese overheid is een campagne gestart om mensen te leren wat de ‘goede’ manier is om ‘jia you’ te roepen en te juichen. ‘Jia you’ betekent letterlijk ‘add oil’ en is een vaak gehoorde aanmoediging. De bijgaande klapbewegingen moeten echter blijkbaar gesynchroniseerd worden in de naam van de harmonieuze samenleving. Hier het recept:

Jia You

Fijne drakenboot dag! 

zondag, 8 juni 2008

Vandaag is het drakenboot festival. Weinig te beleven verder; de afgelopen dagen heeft het gigantisch hard geregend in Shenzhen, maar vandaag is het weer droog. Vorige week was ik ziek, maar ook dat is weer over. Update: ik las net dat de regen afgelopen vrijdag+zaterdag de zwaarte regenval in 20 jaar was! Geen wonder dat het ons was opgevallen!

nanshan shenzhen
Foto uit Nanshan district. Bij ons geen overstromingen gelukkig!

On Friday and Saturday, the city experienced the heaviest rain in 20 years, the observatory said.
Shekou in Nanshan District recorded 347 millimeters of rainfall in the two days, and Futian and the Shatoujiao area in Yantian District also witnessed more than 300 millimeters.

Het EK voetbal wordt hier ook op TV uitgezonden, ik heb er best zin in. Door het tijdsverschil wordt het echter zeer lastig om te kijken: 02:45 dinsdagmorgen begint Nederland-Italie. Dat is toch wel erg vroeg, aangezien ik weer moet werken dinsdag. Op het werk is een project waar ik aan werkte nogal aangepast (niet zozeer technisch, maar functioneel) en dat betekent dat ik nu wat meer tijd heb voor andere dingen. Wellicht dat ik eind deze maand naar een ander team ga, maar ik ben nog niet helemaal zeker wat er precies gaat veranderen. Wellicht zelfs de onderzoeksafdeling van Tencent, dat lijkt me ook leuk. Enfin, we zien wel!spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China