spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Westerse media onder vuur 

zaterdag, 29 maart 2008

In China liggen de Westerse media na de onrusten in China flink onder vuur. Even samenvatten: onrusten in Tibet, begonnen met wat monniken, dan loopt het uit de hand en China grijpt in. Ik kan lastig inschatten of we de hele waarheid van de overheid horen via de staatsgecontroleerde journaals, maar ik heb de indruk dat de overheid weinig heeft misgedaan. Die indruk leeft nog veel sterker bij de Chinezen; die vinden zonder uitzondering dat Tibet bij China hoort. Enfin, daar gaat het nu niet over. CNN, BBC, een Duitse zender, Engelse kranten en weet-ik-veel-wie-nog-meer hebben blijkbaar flink geblunderd met hun rapportages over Tibet. De berichtgeving was , volgens Chinezen, in het beste geval sterk gekleurd (tegen China natuurlijk). In de journaals en kranten is uitgebreid verslag gedaan over deze missers van de Westerse pers. Dat vind ik dan weer hypocriet. Chinese media doen zelf constant niets anders; het is dus een geval van de pot die de ketel verwijt…

Over de onrusten verder: hier is het beeld dat die barbaren in Tibet goed zijn aangepakt; dat de overheid niets heeft foutgegaan; dat Tibet bij China hoort; dat de Westerse media Anti-Chinees zijn; dat Olympische boycots helemaal belachelijk zijn enz. Dat is niet de overheidspropaganda, maar dat is gewoon zoals de gemiddelde Chinees erover denkt.

Voor iemand die al een tijd in China verblijft, lijkt het er inderdaad af en toe op dat sommige politici en media weinig over China weten of gewoon hun eigen agenda volgen (tegen China). Die Olympische boycots gaan me dan ook echt te ver. China kan nog veel leren op het gebied van openheid van de overheid, maar ik vind het onterecht om nu met de Spelen in het vooruitschiet alles te doen om het voor ze te verpesten. Ik kijk in ieder geval alvast uit naar de Spelen (op onze 42″ LCD ;) ). Kortom: Westerse media moeten gewoon het voortouw nemen in goede berichtgeving en de Spelen worden hopelijk een succes. China volgt vanzelf in haar tempo.

Kijk hier voor meer details waarom de Chinezen boos zijn.

Fake news Tibet

Zaterdag plotseling regen 

maandag, 24 maart 2008

Zaterdag waren we van plan rond de middag met de bus naar het centrum van Shenzhen te gaan. Het had al lichtjes geregend, maar paraplu mee en dan moeten we het toch wel kunnen redden tot de bushalte (paar honderd meter lopen). Helaas… toen we buiten stapten begon het opeens echt onwijs hard te regenen. Nu gebeurt dat wel vaker, maar dit was de eerste keer dit jaar. Wat lees ik vandaag in de krant: Cloud seeding brings rainfall.

The city sent 15 rockets into clouds over Pearl River Delta cities such as Dongguan, Huizhou and Shenzhen, and caused a heavy downpour at 2 a.m. Saturday, greatly relieving the drought that had affected the city since September last year.

Dat mogen ze weleens vooraf aankondigen en misschien in het midden van de nacht plannen in plaats van overdag :(

Laptop op de TV aangesloten 

zondag, 16 maart 2008

We hebben nu de laptop via een simpele RGB kabel (’monitor kabel’) op de TV aangesloten. De kabel kostte slechts 12 yuan en het ziet er echt cool uit! Windows op een HDTV-ready 42″ scherm. Omdat we natuurlijk niet steeds de laptop op schoot willen hebben om de muis en het toetsenbord te bedienen, hebben we er ook gelijk een draadloos toetsenbord&muis setje bij gekocht. Het is een Rapoo 8100 serie geworden. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is wonderbaarlijk genoeg super goed. Het toetsenbord tikt prima en de muis is lekker precies. De afstand is 10 meter bovendien en de set maakt gebruik van een mini USB ontvanger. Prijs was 215 Yuan, maar is het zeker waard. We kunnen nu op de bank zitten en msn’en, mail versturen enz enz; gewoon alles wat je normaal op je pc doet. Enige probleem is dat onze (oude) laptop niet de HDTV resolutie ondersteunt. We gebruiken de laptop nu dus op 1024×768 en de tv rekt dat uit waardoor het allemaal iets ‘platter’ eruitziet; ondanks dat ziet het er nog steeds goed uit en super comfortabel!

Rapoo 8100 wireless keyboard and mouse USB

Griep onrust 

woensdag, 12 maart 2008

Ik zag op het journaal en las vandaag in de krant dat er wat onrust is ontstaan over een griep virus dat in HK en Shenzhen al voor diverse besmettingen heeft gezorgd. In een bepaalde school waren 30 leerlingen ziek geworden en in HK is deze week een jongetje omgekomen door de griep. Het is niet duidelijk of het om SARS, vogelgriep of een ander virus gaat. Voorlopig houden we het maar op een vervelende vorm van de (gewone) griep!

Gordijnen geinstalleerd 

zaterdag, 8 maart 2008

Onverwachts werden we vanochtend gebeld dat de gordijnen bezorgd konden worden in plaats van volgende week. Op de foto’s is het niet zo goed te zien, maar het ziet er erg goed uit, vooral ’s avonds! Hier een paar foto’s die ik vanmiddag heb genomen:

Curtains livingroom Curtains bedroom Computerroom

Ik zie ik zie wat de buren ook zien, gordijnen dus! 

zaterdag, 8 maart 2008

Ons appartement kijkt uit op een ander appartment. Op zich geen probleem, want er zit behoorlijk wat ruimte tussen. Omdat we toch wel wat privacy willen ’s avonds hebben we afgelopen weekend gordijnen gekocht in Dong Men. Echt heel veel kleine gordijnen winkeltjes. Ze worden volgende week bezorgd en geinstalleerd en dan zal ik een fototje plaatsen. De kleur kan ik in ieder geval wel verklappen: donker paars voor de woonkamer en onze slaapkamer en luxaflex (zilvergrijs) voor in de computer kamer.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China