spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Gelukkig nieuwjaar! 

maandag, 31 december 2007

Met minder dan 5 uur resterend voor 2007, wil ik iedereen alvast een goed 2008 wensen. In China wordt niet zoveel aan ‘onze’ nieuwjaarsviering gedaan, maar die schade gaan we over iets meer dan een maand inhalen bij Chinees nieuwjaar. Op dat moment wordt het jaar van het varken afgesloten en gaan we het jaar van de rat/muis (bedankt Rob!) in. Belangerijker voor China is echter dat 2008 het jaar van de Olympische spelen wordt. Dat kan echt niemand in China ontgaan, want je wordt bedolven onder de merchandise, reclame, nieuws, propaganda etc etc over de Olympische Spelen. Het belooft een interessant jaar te worden! We hopen eind volgende maand in ons nieuwe appartement te kunnen. Morgen wordt de koelkast bezorgd, ergens later in de week de keuken. Begin 2008 zal voor ons dus in het teken staan van de verhuizing van Nanshan naar Futian en het bezoek van mn ouders. Goede voornemens hebben we ook al gemaakt, maar vandaag gaan we nog even lekker eten ;)

Xin nian kuai le!
xin1 nian2 kuai4 le4

Impressies van het nieuwe huis 

zondag, 30 december 2007

Ik heb een paar foto’s in het fotoalbum geplaatst die we met een mobiele telefoon hadden gemaakt. De kwaliteit is dus laag, maar je krijgt in ieder geval een indruk. De tegels zijn nu overal klaar en volgende week wordt gestart met het verven, worden de deuren naar de slaapkamers geplaatst, moet de laminaat houten vloer gelegd worden enz. Over anderhalve week komt dan ook de keuken. Koelkast komt 3 januari. We missen dan nog wat dingen zoals een bank, bed, tv enz, maar dat maakt ons niet uit. We slapen misschien gewoon op een matras op de grond en we hebben al stoelen en een computer, dus zitten en film kijken kan ook al ;)

House Futian, Shenzhen

Merry Christmas! 

zaterdag, 22 december 2007

Gisteren was het jaarlijkste kerst-diner met daarop volgend een voorstelling door verschillende Tencent werknemers. Het geheel werd afgesloten door een bekende Chinese artiest (winnaar van de Chinese idols ofzo ;) ). Ik heb voor het eerst krab gegeten (wat is dat lastig!) en wat ander zee-voedsel. De voorstelling was leuk om te zien en gelukkig deed ons department het niet slecht. De beste voorstelling werd echter gegeven door een groep piraten en inboorlingen. Je kon zien dat in alle voorstellingen flink wat tijd is gaan zitten.

Zie het foto album voor fotos van mijn werkplek, collega’s en het kerstfeest:


Tencent Innovation Center Tencent Christmas Party 2007

Afgelopen weekend hebben we weer wat gekocht : afzuigkap+ gas kookplaat (Vanward speciale aanbieding, samen 2500Y), toilet (590Y), laminaat vloeren voor slaapkamers (licht houten motief 8mm, 89Y/m2) enz. In het huis licht inmiddels de tegelvloer in de woonkamer, tegels in de badkamer en keuken en zit er een nieuwe voordeur (1250Y, metalen buitenkant vrij massief binnenin) + badkamer deur (580Y, wit kunststof + mat glas) in, plafonds voor badkamer en keuken enz. Er moet echter nog veel meer gebeuren!

Tegels ook gekocht 

zaterdag, 8 december 2007

Vrijdag hebben we de knoop doorgehakt en tegels gekocht voor in de keuken (witte tegels op de muur), op de vloer in de keuken en woonkamer (bijna wit, klein beetje marmer effect) en badkamer (heel licht geel beige met wat accenten en een donkerdere gele tint op de vloer). Kost bijelkaar nogal wat: zo’n 6000-7000 yuan, maar dan hebben we wel redelijke kwaliteit en we hopen dat het er mooi uit komt te zien :)
Xiaoxiong is nu naar het kantoor van een (het enige) gas-bedrijf hier in Shenzhen om een aansluiting te regelen. De vorige eigenaar gebruikte namelijk nog grote gasflessen. Verder moeten we dit weekend nog een kookplaat & afzuigkap kopen, wasbak, toilet, douche kop, wastafel en spiegel. Houten vloer voor slaapkamers kan wat later en een bank in de woonkamer is ook van latere zorg.

Gestart met de inrichting 

maandag, 3 december 2007

Afgelopen week hebben we een lokaal bedrijfje gevonden dat ons helpt met de inrichting en ook arbeiders regelt voor het werk. De eerste schatting kwam uit op ongeveer 15.000 yuan. Voor dat geld worden twee muren afgebroken, een deur weggewerkt en een extra muur opgetrokken. Verder gaat de vloer eruit, wordt alles geverfd. Wordt de belichting gedaan, electriciteit, oude keuken eruit, badkamer vernieuwd, twee nieuwe deuren naar de slaapkamers etc. Al het bouwwerk en designer zitten dus in die prijs. Wij moeten voor de vloertegels, laminaat, kasten, bed, keuken, tegels in badkamer, buitendeur en deur naar de badkamer enz zorgen. We zijn al bij verschillende keukens wezen kijken en die koop je per meter. Prijzen varieren sterk, van ongeveer 800 tot dik over 3000 yuan per meter. Wij gaan natuurlijk voor de ondergrens want we zijn niet van plan in dat huis te blijven wonen tot we 80 zijn, hoewel we wel willen dat het er een beetje redelijk uit komt te zien. We hebben een open keuken geplant, met waarschijnlijke grote lichtgele tegels in de woonkamer en laminaat in de slaapkamers. Witte muren in de woonkamer en wellicht een kleurtje in de slaapkamers.

House Futian

Plattegrond van ons nieuwe optrekje.

Verder nog iets te melden? Ohja, op ons werk is de Kerstversiering dit weekeinde weer tevoorschijn getoverd. Arrggg, VOOR Sinterklaas dus. Heiligschennis! Kerstballen van het plafond, groene kerstboomversiering rond de betonnen kolommen in het midden enz. Je zou bijna denken dat we in Amerika zitten. Op mn werk zijn we nog bezig met de voorbereidingen voor een nieuw project. Heb dus wat tijd over voor de voorbereiding nu. Het ziet ernaar uit dat het technisch weer een hele uitdaging gaat worden. Helaas kan ik er nog weinig over zeggen, maar wellicht over een half jaartje.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China