spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Huis gekocht! 

donderdag, 22 november 2007

Jaja, een hele stap! Xiaoxiong en ik hebben samen een klein appartment (69m2) in het centrum van Shenzhen gekocht. We hebben er een tijd over getwijfeld aan gezien het huis al gebouwd is in 1998 en daarmee dus vrij oud is. Belangrijker is echter nog dat de huisprijzen sinds een maand aan het dalen zijn. De beurs en de huisprijzen zijn de afgelopen twee jaar extreem gestegen in China en met name in Shenzhen. Eigenlijk hadden we dus twee jaar geleden moeten kopen, maar daar zijn we nu dus te laat voor. Omdat de prijzen zo hard stegen is er veel speculatie op de huizenmarkt en wordt er nu steeds vaker gesproken over een huizenbubbel. Ons nieuwe appartement is echter goedkoper dan de omringende huizen en daardoor hebben we besloten het toch te doen.

Financieel gezien is het risico naar beneden dus beperkt voor ons. Het zou natuurlijk leuk zijn als de huisprijzen verder stegen nu, maar momenteel lijkt er een soort ‘deadlock’ situatie te zijn ontstaan in de huizenmarkt. Kopers willen wachten tot het goedkoper wordt en verkopers willen wachten tot het weer duurder wordt. Dit is heel duidelijk terug te zien in het aantal verkochte vierkante meters in Shenzhen is extreem gedaald. Mijn maandloon is niet voldoende voor een halve vierkante meter in het centrum van Shenzhen. Zo extreem zijn de prijzen dus! Enfin, wij hebben dus voor een gunstige prijs gekocht en nu moeten we het gaan inrichten. We hebben al wat ideen opgedaan, maar we kunnen altijd meer gebruiken. Dus als iemand nog digitale folders heeft behalve de Ikea dan zou ik die graag willen lezen.

De komende periode (in ieder geval tot januari 2008) zitten we nog wel in ons huidige huur appartement. De keuken moet namelijk vervangen worden, we willen een betere badkamer, nieuwe vloer etc etc. Dit weekend plannen afronden en eens een begroting opstellen. Kijken wat er nog over is en of die o-zo-mooie HDTV in het budget past ;)spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China