spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Luxe mooncakes van Tencent 

zondag, 23 september 2007

Volgende week woensdag is het mid-hefst festival in China en traditioneel worden dan ‘maankoekjes’ oftewel mooncakes gegeten. Dit zijn erg zoete en vette koeken in de vorm van de maan. We hebben dit jaar beiden een luxe doos gehad van Tencent met een theepotje, thee, mooncakes en nog wat andere rijstkoeken. Hier wat foto’s:


Mooncakes Tencent Mooncakes Tencent Mooncakes Tencent Mooncakes Tencent

Nachtelijk chauffeurscafé in Shenzhen 

zaterdag, 22 september 2007

Shenzhen blijkt ’s nachts een transformatie te ondergaan. Onderaan ons appartementen complex op het voetgangerspad wordt elke avond een klein restaurantje geopend en ’s ochtends weer afgebroken. Voorheen bestond het restaurantje slechts uit een metalen kar met wat kookpitjes en een paar kleine plastic krukjes, maar de zaken lopen nu beter. Afgelopen nacht keek ik weer naar buiten en nu hadden ze zelfs een tent opgezet. Ik ben erg benieuwd wat ze precies maken en wat het kost, maar tegelijkertijd ben ik bang dat ik voedselvergiftiging oploop. De taxichauffeurs die hier eten hebben echter niet zoveel keus ’s nachts qua goedkope restaurants. Hier een foto genomen vanaf ons balkon:

Chauffeurscafé in Shenzhen

www.technorati.com = google ?? 

zondag, 9 september 2007

Ik probeerde zojuist Technorati te bezoeken, een blog zoekmachine die volgens Mobinode weer toegankelijk hoort te zijn. Helaas lijkt www.technorati.com doorgestuurd te worden naar google.com. Opmerkelijk genoeg werkt technorati.com wel normaal. Waarschijnlijk is China Telecom / de Chinese overheid weer overijverig bezig met filteren? Vorige week was zelfs de website van de Nederlandse ambassade ontoegankelijk vanuit Shenzhen (dit probleem is nu overigens weer opgelost). Mijn eigen website startinchina.com is ook regelmatig om onverklaarbare redenen niet beschikbaar.

Contract verlengd & vakantie komt eraan! 

zaterdag, 8 september 2007

Inmiddels werk ik meer dan een jaar bij Tencent en moest mijn contract dus verlengd worden. Ik heb voor twee jaar bijgetekend, maar als je eerder wegwilt dan is dat ook geen probleem. Tevens heb ik weer een officieel werkvisum voor een jaar, dus ik kan weer onbeperkt het land in en uit. Van 1 tot 7 november is het ook weer ‘National Holiday’ hier in China en Xiaoxiong en ik hebben besloten om naar de relatief onbekende provincie Guizhou te reizen. Guizhou is een provincie ten noord-westen van ons (zie ook de China-pagina voor een kaartje). Zeg maar vanuit Hong Kong naar Tibet kom je over Guizhou. Guizhou is een bergachtige, arme en regenachtige provincie waar veel minderheden wonen zoals de Miao en de Dong, die we zeker hopen te zien. We nemen twee dagen voordat de vakantie begint vrij, zodat de vliegtickets iets goedkoper zijn en we iets meer tijd hebben om alles te zien. Zo bevindt in Guizhou zich de grootste waterval van China en de grootste grot van China (en een van de grootste ter wereld).

Tencent organiseert deze periode ook het jaarlijkse bedrijfsuitje. Xiaoxiong vertrekt deze maand en ik volgende maand naar de berg Huangshan in de provincie Anhui, ten noorden van ons op zo’n 20 uur met de trein. We moeten een paar honderd yuan bijbetalen en twee dagen vrijnemen en een extra dag werken, maar dan krijgen we een trip van 5 dagen naar een van de beroemdste bergen van China voorgeschoteld. Er is een Chinees gezegde over deze berg dat het treffend beschrijft; hier een quote :

“Wu yue is the collective name given to China’s most important mountains, namely Mt. Taishan in Shandong Province, Mt. Huashan in Shaanxi Province, Mt. Hengshan in Shanxi Province, Mt. Songshan in Henan Province and Mt. Hengshan in Hunan Province. It is said that you won’t want to visit any other mountains after seeing wu yue but you won’t wish to see even wu yue after returning from Mt. Huangshan. This saying may give you some idea of the beauty and uniqueness of Mt. Huangshan. Together with the Yellow River, the Yangtze River and the Great Wall, Mt. Huangshan has become one of the great symbols of China.”

Op werk zijn we nu bezig om voorbereidingen te treffen om shuqian over te dragen aan een ander team, zodat wij weer wat nieuws kunnen gaan doen. Ik weet nog niet wat, maar heb er wel al zin in. Nieuwe ervaringen te over dus :)

Mijn Guizhou bookmarks Mijn Huangshan bookmarksspacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China