spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Kampioen tafelvoetbal Tencent 

donderdag, 31 mei 2007

Vorige week ben ik wonderbaarlijk genoeg tafelvoetbal-kampioen-enkelspel van Tencent geworden. Er was een interne competitie opgezet en door een aantal collega’s was ik aangespoord om mee te doen. Elke ronde bleek ik opvallend gemakkelijk te winnen en uiteindelijk verliepen zelfs de halve finale en de finale redelijk vlotjes. Misschien kwam het door mijn eigen stijl: een hand altijd aan de keeper; dat zal nog wel een overblijfsel zijn van mijn echte voetbal-periode. Als kleine jochie speelde ik altijd in de verdediging en niemand die me voorbij kwam :) Ook in het tafelvoetbal bleek dit een goede strategie. Waar anderen bijna met zichzelf in de knoop kwamen als ze hun armen naar links en rechts bewogen, was ik altijd snel genoeg met de keeper om ballen tegen te houden en in de loop van de competitie heb ik zelfs nog wat truukjes opgedaan.

Verder gaat alles bij Tencent z’n gangetje. Het werk aan shuqian.qq.com gaat redelijk door. Blijft druk, maar tegenwoordig neem ik wat meer tijd voor mijzelf en voor andere zaken dan werk. Zo luister ik tegenwoordig veel naar ChinesePod.com, een super site om Chinees te leren!

Weer in China 

maandag, 21 mei 2007

Even een kort berichtje om te laten weten dat we weer in China zijn. We hebben het erg naar ons zin gehad en we vonden het erg leuk om iedereen weer te zien. Veel indrukken opgedaan en na meer dan een jaar in China te hebben gezeten valt toch op dat Nederland best een mooi land is. Wat valt me nu weer in China op? De hitte. Het is hier snikheet de meeste dagen. Verder al die hoge gebouwen en zoveel mensen! Wat een drukte :)

Ik heb eindelijk de foto’s online gezet die we hebben gemaakt in Nederland en in Parijs, maar nu moet ik snel gaan slapen want morgen moet ik weer werken en de halve finale van een tafelvoetbaltoernooi in Tencent spelen. Daarover later meer!

Kinderdijkspacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China