spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Eindelijk een update! 

zondag, 14 januari 2007

Eindelijk weer een update! De aardbeving vlakbij Taiwan heeft nogal verstrekkende gevolgen voor het Internet-verkeer hier in Azie. Voor mij betekent het dat het de eerste dagen extreem lastig/onmogelijk was om buitenlandse websites te bezoeken. Dat gaat over het algemeen nu wel wat beter, maar vlotjes gaat het zeker niet en veel sites kunnen nog steeds niet geladen worden. Mn eigen site gelukkig wel :)

Dus iedereen even bijpraten… allereerst pa&ma bedankt voor het opsturen van mn Nintendo Wii. We hebben hier al veel plezier met tennissen gehad en de andere games. Ook tante Annie en ome Frits bedankt voor de kerstkaart! Tijdens oud&nieuw hebben we niet zo veel bijzonders gedaan. Ik heb wel oliebollen gebakken en appelflappen :) Oliebollen vielen niet zo in de smaak, appelflappen ook niet. Alleen xiaoxiong en haar oma vonden die lekker. Snap ik echt niet, want de appelflappen waren gewoon goed van smaak. De oliebollen konden wel wat beter, maar waren zeker niet slecht. Al met al toch leuk om het te maken hier in China.

Rond Chinees Nieuwjaar hebben we langer vrij (16 februari tot en met 24 februari vrij). 16 en 17 februari blijven we in Shenzhen, zodat we oudjaarsdag de 17e met haar ouders kunnen vieren. Dat is traditioneel een familiedag, dus xiaoxiong wilde liever deze dag met familie doorbrengen. In de ochtend van de 18e vliegen we dan naar Beijing en daar blijven we t/m de avond van de 24e, om dan de 25e weer aan het werk te gaan. We gaan de verboden stad bezoeken, Chinese muur, zomerpaleis enz. Het zal waarschijnlijk flink koud zijn tegen die tijd in Beijing. Hier in Shenzhen is het nu nog vaak rond de 20C, maar in Beijing vriest het regelmatig. Halverwege februari kan het zomaar -15C worden! Wellicht dat we dus ook nog een dagje gaan skien buiten Beijing. Ik ben in ieder geval van plan veel fotos te maken!spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China