spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Druk drukker drukst 

zondag, 24 september 2006

Hallo allemaal, het is een tijdje geleden dat ik mijn weblog heb geupdate. Het zal een menigeen niet zijn ontgaan dat mijn afwezigheid online samenviel met het werk in Tencent. Daarom zal ik even uitleggen wat ik de afgelopen weken heb gedaan.

Om officieel aan het werk te kunnen had ik een werk-visum (Z-visum) nodig. Wanneer je als buitenlander zonder werk-visum werkt, kan de overheid geldboetes opleggen aan zowel de werkgever als werknemer. Het onderzoek naar mijn gezondheid was goed uitgevallen en de procedure op het politiebureau hier in Nanshan ging ook voorspoedig. Er blijkt nog een andere buitenlandse te werken in Tencent: een Koreaanse van Chinese komaf. Vorige week zijn we onder begeleiding van iemand van P&O naar het politiebureau geweest voor het invullen van een vragenlijstje en maandag werd mijn visum definitief aangevraagd. Woensdag was het al geregeld :) Ik heb nu een zogenaamd ‘Foreign Experts Certificate’. Het is een klein boekje dat eruit ziet als een paspoort. Ook heb ik een nieuw ‘Residence Permit’ visum gekregen en is mijn oude F-visum gecancelled. Omdat mijn paspoort tot 3 juli 2007 geldig is, is mijn visum ook tot die datum geldig en niet de normale periode van 1 jaar.

Foreign Experts Certificate

Ik ben binnen Tencent werkzaam binnen het innovatie-team. Dit team van 15 personen heeft tot doel snel nieuwe (internet) applicaties te ontwikkelen. Dat sluit dus goed aan bij mijn interesse voor Internet-technologie en nieuwe ontwikkelingen. Aangezien ik nog in het Engels moet communiceren - en niet iedereen (even goed) Engels spreekt - werk ik aan de backend van een nieuw project. Erg leuk en over een aantal maanden zal het op de Chinese markt gelanceerd worden. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen helaas, behalve dat ik nu CGI’s programmeer.

Vorig weekend zijn we met het innovatie-team en andere teams van de ontwikkel / programmeer-afdeling op een bedrijfsuitstapje geweest. Vrijdagmiddag vertrokken we per bus naar het treinstation in Shenzhen. Vandaar volgde een treinreis van ongeveer 15 uur naar de hoodstad van Jiangxi provincie, dezelfde provincie als waar de ouders van Xiaoxiong wonen (Ganzhou). Na een lange treinreis kwamen we zaterdagochtend daar aan en gingen we met twee bussen naar het hotel. Snel de spullen op de kamer gezet en toen met bussen naar een paar toeristische trekpleisters in het gebied op Lu Shan berg. Hieronder waren de villa van Mao Zedong, een kleine waterval en vergezichten. ’s Avonds keerden we terug bij het hotel en kon eindelijk goed gedoucht worden. ’s Avonds wat inkopen gedaan op de kleine hoofdstraat van het plekje. Alle winkels verkochten dezelfde toeristische spullen waaronder -blijkbaar- beroemde steen-gerechten. Ik begrijp nog niet helemaal wat het inhoudt, maar ik heb ook steen-spul koekjes gekocht. Kan niet zeggen dat je het kan proeven. De volgende dag werd ik wakker met keelpijn en voelde me niet zo fit. Blijkbaar had ik in Lushan een verkoudheid opgelopen. De temperatuur is er een stuk lager dan hier in Shenzhen, maar ik kan me niet voorstellen dat dat het probleem was, aangezien ik ook een warm vest had aangedaan op zaterdag. Waarschijnlijk gewoon een gevolg van mijn non-resistentie tegen Chinese ziekten. Ik heb zondag dus rustig aangedaan en op één plek gebleven terwijl anderen naar boven klauterden en naar een waterval gingen (foto’s zagen er leuk uit, beter dan wat we zaterdag hadden gedaan). Vervolgens met bussen weer terug naar het treinstation, want maandag moesten we natuurlijk weer werken. Tijdens de treinrit terug had ik redelijk veel hoofdpijn en ben ik vroeg gaan slapen en maandagmorgen ging het al een stuk beter. Gelukkig hadden we een aantal uur vrijaf gekregen en pas om 14:00 hoefden we op het werk te verschijnen.

Ik moet al met al zeggen dat ik niet helemaal begrijp waarom Lu Shan berg één van de bekendste bergen in China is. Het is aardig en als het weer perfect is, zijn er wellicht een paar mooie vergezichten. Ook is Lu Shan het toneel geweest van enkele historische vergaderingen van de communistische partij en heeft Mao er gewoond, maar ik kan niet zeggen dat de berg beter is dan een willekeurige berg in de Alpen. Geef mij maar frisse lucht en stilte. Dat eerste was op Lu Shan wel te vinden, dat laatste des te minder. Ongelooflijk hoeveel Chinese toeristen erop af komen.

Tencent Lu Shan Jiangxispacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China