spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Hong Kong, Macau 

maandag, 17 juli 2006

Het waren afgelopen drukke weken. Mijn ouders zijn hier twee weken op bezoek geweest en in die periode heb ik de website niet geupdate. We zijn met z’n vieren in Hong Kong geweest en hier een beetje rustig aangedaan in Shenzhen. Donderdag zijn mn ouders naar Guangzhou gegaan met de bus om vervolgens vrijdag met vlucht CZ345 van Guangzhou via Beijing naar Amsterdam terug te vliegen. Ze hadden geluk op de vlucht naar Amsterdam: het vliegtuig was grotendeels leeg en ze konden heerlijk liggen op de terugweg.

Aangezien Xiaoxiong ook een visum voor Macau had en dat visum over anderhalve week verloopt, zijn we dit weekend ook nog naar Macau (verslag) geweest. Op de heenweg zijn we met de boot van Shenzhen naar Macau gevaren. Door de deining voelde Xiaoxiong zich al snel misselijk en het wat maar goed dat we niet te veel hadden gegeten ’s ochtends, want alles kwam er weer uit. Macau is een verhaal op zich, en daar volgt nog een uitgebreider verslag van. Op de terugweg hebben we voor de bus gekozen van Zhuhai naar Shenzhen. Zelf geef ik toch de voorkeur aan de boot, aangezien het veel sneller is en het niet veel scheelt qua prijs. Bovendien is de grensovergang tussen Macau en Shenzhen erg druk, waardoor het allemaal nog langer duurt.

Gisterenavond zijn we dus teruggekomen en deze week moet ik weer hard aan de slag. Eerst een webshop afronden en in de vrije tijd druk door met Chinees leren en het zoeken naar een baan. Dat laatste is misschien nog wel lastiger dan Chinees leren!spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China