spacer.png, 0 kB

The weather

Shenzhen Weer
Alltop, all the top stories
spacer.png, 0 kB

Start In China blog

Wouter op het strand 

zondag, 3 juni 2012

Nog een weekje en een paar dagen en dan komen ze! Xiaoxiong geniet nog even van Shenzhen :


sitting1.jpg
Daagje strand

sitting2.jpg

sitting3.jpg

sitting4.jpg

sitting5.jpg

beach1.jpg

beach2.jpg

beach4.jpg
Kijken naar de golven

childrensday.jpg
Kinderdag

Positief MVV advies! 

zaterdag, 14 april 2012

We hebben van de IND positief advies gehad voor de MVV aanvraag! Super goed nieuws en een heel snel besluit. Ik was met twee weken doorlooptijd een van de eersten die hun uitslag kregen. Ik heb gelijk de leges betaald en nu kunnen we voorbereiden om naar het consulaat te gaan en daarna tickets te kopen. Ik hoop dat Xiaoxiong de eerste week van juni hier is.

Dan nog wat foto´s van Wouter uit Ganzhou. Dit is de stad waar Xiaoxiong is opgegroeid en samen met mijn ouders zijn ze daar op bezoek geweest. Het was erg leuk en de stad was binnen een paar jaar alweer zo veranderd dat Xiaoxiong sommige dingen niet meer herkende. Tempels en stadsmuren blijven gelukkig wel staan en Wouter had het wel naar zijn zin:


Foto1

DSC03547.jpg

DSC03548.jpg

opa

molentje

daarheen

stoeltje

model

zitten

ondeugend

Wouter krijgt bezoek van opa&oma 

vrijdag, 23 maart 2012

Wouter heeft vandaag bezoek gekregen van mijn ouders. Ze hadden het ticket al gekocht voordat ik van plan was om weer naar Nederland te komen, dus dan kunnen ze maar beter gaan. Bovendien konden ze weer wat melkpoeder meenemen en op de terugweg wat kleding. Na een goede vlucht zijn ze vanochtend aangekomen en helemaal zelfstanding van het vliegveld op HK naar ons huis in Shenzhen gegaan. Daar aangekomen deden de ouders van Xiaoxiong de deur open en konden ze gelijk kennismaken met ons reusje :)


opa_oma_wouter_2012
Woutertje moest wel even wennen aan de nieuwe gezichten

opa_ballon_wouter
Geen zware cadeaus voor Wouter dit keer, maar ballonnen zijn ook leuk

Wouter in het park 

woensdag, 21 maart 2012

Het was afgelopen weekend heel mooi warm weer (28C), dus Xiaoxiong is met Wouter en haar ouders naar het park geweest. Wouter kon daar lekker over het gras lopen, met zijn autotjes spelen en bellen vangen:


Lopen
Lopen gaat prima

Andere kleine kinderen
Jij lijkt alweer groter

beethouden
Soms nog even beethouden

bellen vangen
Leuk! Bellen vangen!

Concurrentie
Je bent niet alleen

hurken
Hurken heb je ook snel geleerd

Hurken2
En nog een keer

Boos kijken
Wat kijk je boos

Stukje fruit
Stukje fruit eten

Koekje eten
en een koekje

Poseren
Even poseren, licht melancholische blik

Vandaag aanvraag MVV 

zaterdag, 3 maart 2012

Ik ga vandaag de aanvraag voor (advies van) het MVV visum van Xiaoxiong verzenden. Ik heb afgelopen week de laatste papieren van SpilGames gehad. Ze waren erg behulpzaam en ik ben erg blij dat ik een verbeterd contract heb gekregen zodat ik aan de eisen van de IND voldoe. Alles ligt nu op de tafel klaar en ik ga zodadelijk alleen nog even een kopie van Wouter’s paspoort toevoegen en dan aangetekend verzenden!


papieren mvv

Wat ik hier heb liggen zijn:

  • Kopie paspoort Xiaoxiong alle niet-lege paginas
  • Kopie mijn contract bij SpilGames
  • Werkgeversverklaring SpilGames
  • Kopie drie laatste loonstrookjes
  • Kopie van mijn paspoort alle niet-lege paginas (incl visa China dus)
  • Uitreksel GBA incl vermelding dat ik getrouwd ben met Xiaoxiong
  • Kopie huwelijksakte
  • Kopie uitslag basisexamen inburgering van Xiaoxiong
  • Extra: tijdslijn belangrijke gebeurtenissen + kopie paspoort Wouter. Niet vereist, maar leek me handig
  • Gepersonaliseerd aanvraag formulier MVV

Het is een berg en ik ga zo nog een keer de toelichtingen van het aanvraag formulier doorlezen, maar volgens mij heb ik alles!

Weer in Nederland 

dinsdag, 14 februari 2012

Ik ben weer in Nederland. Gisteren om half elf ´s avonds geland op Schiphol na een van de vermoeiendste reizen. Ik had afgelopen weekend in Shenzhen een keelontsteking opgelopen. Aanvankelijk flinke koorts, maar gelukkig was de koorts maandag verdwenen en kon ik dus zonder problemen de grens met Hong Kong passeren. De vlucht naar Moskou vertrok 50 minuten te laat, maar dat maakte me niet zo heel erg uit, aangezien ik een overstaptijd van bijna 3 uur had. Het was op zich een prima vlucht en het vliegtuig zat niet helemaal vol. Ik zat weer aan het gangpad en de stoel naast mij was vrij. Doordat ik niet fit was leek de vlucht wel erg lang te duren. Bovendien leek het vliegtuig niet bijzonder snel, maar misschien lag dat gewoon aan het feit dat we met de draaing van de aarde meevlogen. Op Moskou bijna twee uur lamlendig op een stoeltje gezeten en toen met een bijna leeg toestel naar Amsterdam gevlogen. Toen even lekker kunnen slapen, maar op Schiphol bleek mijn koffer (en die van 6 medepassagiers) er niet te zijn. Na het invullen van een formulier (wat overigens minder goed was geregeld dan in Hong Kong) kon ik dus met alleen een rugzakje naar mijn ouders. Eenmaal thuisgekomen viel ik gelijk in slaap. Vandaag had ik vrijgenomen zodat ik nog een beetje kon bijkomen van de reis. Bovendien werd ik zojuist gebeld dat mijn koffer is aangekomen en die wordt vanavond bezorgd.

Fotosessie in pak 

vrijdag, 10 februari 2012

Vandaag zijn we bij een fotograaf langsgeweest voor een fotosessie. Woutertje had drie setjes kleren: zijn eigen kleren, een smoking en een kleurige set met tshirt. Het was erg leuk en vooral de smoking stond hem schattig. Daarna zijn we weer naar huis gegaan en vanavond hebben we Wouters haar geknipt. Het was behoorlijk lang geworden, dus de tondeuse kon aan de slag. Dat vond Wouter echter helemaal niet leuk. Daarna kon hij echter in bad en dat vindt hij wel super leuk. Lekker schoppen in het water en spetteren!


fotosessie_smoking
De fotograaf en assistente bezig met Woutertje in smoking

Wouter jarig 

donderdag, 9 februari 2012

Een paar foto’s van vanochtend:


hartelijk_gefeliciteerd
Hartelijk Gefeliciteerd Wouter

1jaar
1 jaar

mooie_slingers
De slingers zag hij gelijk toen hij vanochtend wakker werd

cadeaus
Cadeautjes

Oh_autotje
Oh, een mooie auto!

Nederlandse politieauto
Nederlandse politieauto

Klompjes
Klompjes en een nieuw overhemdje

Xiaoxiong heeft ook al een taart besteld die we later vandaag gaan ophalen. Morgen gaan we ook nog naar de fotograag om foto’s te maken. Nu het examen van Xiaoxiong achter de rug is, kunnen we er allemaal van genieten!

Xiaoxiong geslaagd voor MVV examen! 

donderdag, 9 februari 2012

Xiaoxiong is gisteren geslaagd voor het inburgeringsexamen buitenland. Nu zijn we een heel grote stap dichterbij een MVV visum voor Xiaoxiong. Ik moet nog wat papieren op mijn werk regelen en dan hopelijk kan ik eind volgende week de aanvraagprocedure starten. We zijn gisteren vroeg opgestaan en de moeder van Xiaoxiong is toen hierheen gekomen om op Woutertje te passen. Wij zijn vervolgens rond half negen met de metro naar het treinstation in Shenzhen gegaan en vandaar een trein naar Guangzhou genomen. We hadden een laptop mee, wat studieboeken en mp3-speler met oefenmateriaal. Aangezien het examen pas om half twee op het consulaat was, hebben we eerst rond elf uur wat gegeten en nog wat geoefend in een restaurant in Guangzhou. Om 1 uur nog een grote kop koffie voor Xiaoxiong en toen naar het consulaat.

We mochten eigenlijk niet naar boven, maar in het emailtje van het consulaat stond dat we een kwartier van te voren aanwezig moesten zijn. Dus uiteindelijk toch de receptie van het gebouw weten te overtuigen. Vervolgens naar boven en Xiaoxiong kon gelijk naar binnen door een deur aan de zijkant. Ze kon daar in een apart kamertje zitten. Er was een leeg bureau aanwezig met een headset en een vingerscanner. Eerst werden tien vingerafdrukken genomen en toen ook een foto met een webcam. Vervolgens kreeg Xiaoxiong een instructiepapiertje zodat ze de procedure wist. Dat had ze echter als voorbereiding al gelezen dus ze kon snel aan de slag.

Ik wachtte ondertussen in de wachtruimte van het consulaat en - als het stil was op de gang - kon ik Xiaoxiong in de verte horen praten. Het klonk allemaal goed, dus ik kreeg er steeds meer vertrouwen in. De vragen over de Nederlandse samenleving gingen heel goed (waarschijnlijk 100% score), maar het tweede deel met zinnen nazeggen was erg lastig. Het derder en laatste deel ging gelukkig weer beter. Xiaoxiong zei dat er erg veel ruis op de telefoonlijn zat. Soort gesis de hele tijd, dat ze niet op de DVD en het oefenexamen had gehad. Daardoor kon ze het niet goed horen. Enfin, gelijk na afloop kreeg ze te horen dat ze geslaagd was, maar de exacte score krijgt ze pas over een paar dagen opgestuurd.

We zijn allebei natuurlijk blij dat Xiaoxiong het zo goed gedaan heeft. In drie maanden heeft ze Nederlands geleerd en ze is in een keer geslaagd voor het examen. Nu kunnen we echt genieten van Woutertjes eerste verjaardag!

Vuurwerk en lopen 

maandag, 6 februari 2012

Woutertje loopt sinds vandaag een paar meter zonder ondersteuning. Erg leuk dat hij precies nu de sprong maakt van een enkel pasje naar een paar meter. Hij geeft nog steeds de voorkeur aan lopen langs de bank of kasten, maar als het niet anders kan (en als het snel moet) dan probeert hij gewoon te lopen. Ondanks dat hij regelmatig valt, doet hij het toch met veel plezier. Zoals ik in mijn vorige berichtje ook schreef, kent hij heel veel gebaren. Een gebaar voor wassen, vissen, vlaggen, slapen, kom hier, nee, lekker, doei, etc etc. Xiaoxiong probeert hem ook te leren zingen, maar dat wil nog niet zo vlotten :) Wel vindt hij de ‘r’ van mij reuze interessant. Hij stopt dan zn vingertje in m’n mond om te trillingen van de R te voelen. Hij zegt nog steeds alleen ‘mama’ (en een hoop ander gebrabbel). Hij snapt wel wie met papa wordt bedoeld, maar mama is duidelijk belangrijker.

Vandaag is het Lantaarn festival in China (15e dag van het nieuwe Chinese jaar) en wordt er weer vuurwerk afgestoken. We konden er helaas niets van zien vanwege de hoge gebouwen, maar de knallen vond Wouter toch wel leuk. We hebben hem ook een yuanxiao laten proeven (gekookt rond zacht balletje met vulling), maar dat was iets te kleverig voor hem en kreeg hij niet goed weg.

Mijn koffer is zaterdagavond ook bezorgd. Ze belden ’s middags om te vragen of ze konden bezorgen voor 8 uur ’s avonds. Om tien uur was de koffer er echter nog steeds niet, dus begon ik me wel een beetje zorgen te maken. Om half elf kregen we toch een telefoontje van de bezorger en om middernacht kwam hij langs. Dat is toch wel goede service! Gelukkig maar, want de koffer zat vol met melkpoeder en koekjes. De Liga koekjes uit Nederland vindt hij super lekker, dus het is niet voor niets geweest!

Xiaoxiong heeft gisteren ook nog een oefenexamen gedaan. We moesten daarvoor bellen met een Nederlands telefoonnummer, precies zoals in het echte examen. Het ging best goed en ondanks dat ze nog flink wat fouten maakte, slaagde ze voor dit examen. De slagingskans was 95% volgens de computer, maar Xiaoxiong verwacht dat het echte examen toch wel moeilijker wordt. Even afwachten tot woensdag. Xiaoxiong’s moeder slaapt nog steeds bij haar vader in het ziekenhuis. Woensdag komt ze toch een daagje op Woutertje passen, zodat ik met Xiaoxiong naar Guangzhou kan gaan voor het examen. Donderdag dan Wouters eerste verjaardag en hopelijk ook de dag dat de vader weer uit het ziekenhuis komt.spacer.png, 0 kB
rightborder
© 2006-2011 StartInChina.com - News and tips from Shenzhen, China